© Rootsville.eu

Bruce Katz Band (US)
tiltle:Connections
music: Blues - Rhythm 'n Blues - Souljazz
release date: april 21, 2023
label: Dancing Rooster Records
promotion: Michelle Castiglia (Mail)
info artist: Bruce Katz


© Rootsville 2023

 

‘Connections’ is de nieuwste cd van de legendarische toetsenist Bruce Katz en zijn dynamische band. Dit album, opgenomen in de beroemde Capricorn Studios in Macon, Georgia, bevat tien nieuwe originele nummers die de verbanden onderzoeken tussen de vele invloeden van Bruce: Blues, New Orleans R&B, Jam Blues, Soul-Jazz en Blues Rock.

Bruce was lange tijd lid van Gregg Allman's Band en lid van andere Allman Brother "familiebands", waaronder Les Brers van Butch Trucks en Jaimoe's Jasssz Band. Het opnemen van het album in Capricorn, de studio die de wereld de Allman Brothers en zoveel andere grootheden gaf, was een geïnspireerde keuze voor het creëren van Connections, en de resultaten zijn verbluffend!

Nieuwe leden Aaron Lieberman (gitaar, zang) en Liviu Pop (drums) hebben het geluid van de Bruce Katz Band nieuw leven ingeblazen. Oprichter van God Street Wine, Aaron Lieberman, heeft zijn expressieve en soulvolle zang toegevoegd aan zijn briljante gitaarwerk. Liviu Pop op drums voegt fantasie en energie toe aan de band en speelt grooves die alleen hij kon creëren. Bruce speelt Hammond B3, piano en Hammond orgel bas op acht van de elf nummers. Shaun Oakley, de kleinzoon van de originele Allman Brothers-bassist Berry Oakley, speelt bas op drie van de nummers.

Het schrijven van Bruce is nog nooit zo goed geweest en de vermenging van zijn invloeden en connecties in zijn unieke stijl van blues/roots/jam/souljazz-muziek is fris en opwindend. Aaron draagt ook twee van zijn eigen nummers bij op dit album. Zoals een criticus ooit opmerkte: "De muziek van Bruce Katz zet je geest aan het denken en zet ook je lichaam in beweging." Dit nieuwe album gaat dat zeker doen!

Connections bereikt nieuwe hoogten in de lange en legendarische carrière van Bruce Katz, door muziek te creëren die diepe wortels heeft en tegelijkertijd nieuw en origineel is. De bekroonde meester van het toetsenbord is terug!

tracks:

1. RIGHT HERE RIGHT NOW
2. NIGHTTIME STROLL
3. WHERE'S MY WALLET?
4. MORNING ON BASIN STREET
5. DOWN BELOW
6. SNEAKIN' AROUND
7. THE DREAM
8. ALL ABOUT THAT
9. GARY'S JAM
10. TIDES ARE TURNING
11. WHAT I FEEL