© Rootsville.eu

Bryan Lubeck (US)
tiltle: Welcome Winter
music: Jazz
release date: november 03, 2023
label: VMP
info artist: Bryan Lubeck
promotion: Kari-On Productions (Kari Gaffney)

© Rootsville 2023


Byan Lubeck zal de langverwachte opvolger van zijn blijvende vakantiealbum We Three Strings uitbrengen. Zijn nieuwe album, Welcome Winter, is een akoestische assemblage van vakantieklassiekers en het originele titelnummer dat de sfeer van het seizoen laat overvloeien in de Spaanse gitaarstijlen van Lübeck.

Als winnaar van een Elmhurst Jazz Festival-prijs, bekend om zijn mix van romantische Spaanse gitaar en urban grooves, is Lubeck al meer dan tien jaar een belangrijk onderdeel van de hedendaagse instrumentale radio in genres als Jazz, Latin en Adult Contemporary. De 8-nummers tellende collectie van Welcome Winter maakt die basis waar met een frisse, subtiele interpretatie van het seizoen.

Het album combineert het kenmerkende romantische geluid van Lübeck met een akoestisch ensemble van violen, cello's, hakkebord, melodica, percussie, vibrafoons en unieke akoestische instrumenten. Het resultaat is, terwijl het trouw blijft aan de traditionele composities, een beslist fris en eigentijds perspectief op klassiekers als 'God Rest Ye Gentlemen', 'The Christmas Song', 'What Child is This' en 'Deck the Halls'.

"Mijn hoop is dat we een nieuwe 'oude vriend' hebben gecreëerd waar luisteraars elke winter van kunnen genieten bij de warmte van het vuur of als achtergrond voor vakantiebijeenkomsten", zegt Lübeck. "Ik stelde me deze verzameling liedjes voor als een auditieve reis naar een plek waar alleen het heldere geluid van sneeuw onder de voeten te horen is. Dan, in de verte, het zwakke geluid van de bestemming: een vakantiefeest met muziek die zich begint te vullen de nachtlucht - een moment om te genieten van de verwelkomende melodieën en het gelach in de kilte van de nachtlucht voordat je aankomt bij de festiviteiten."

Lübeck wordt vergezeld door de voor een Grammy genomineerde saxofonist, componist en multi-instrumentalist Nick Bisesi. Bisesi, die deel uitmaakte van de Urban Knights van Ramsey Lewis en onder meer met Ray Charles speelde, leent zijn fluittalent aan de nummers ‘Deck the Halls’ en ‘Carol of the Bells’.

De omslagfotografie voor het album is van de in het zuidwesten van Michigan gevestigde fotograaf Richard Hellyer. Zijn foto van een eenzame eik die midden in een met sneeuw bedekte wijngaard staat, afgebeeld op de achterkant van het album, inspireerde het titelnummer en de algemene sfeer van het hele album.

tracks:

1. DECK THE HALLS – 3:20
2. GOD REST YE MERRY GENTLEMEN – 3:28
3. WELCOME WINTER – 3:53
4. THE CHRISTMAS SONG – 4:30
5. JINGLE BELLS – 4:03
6. WHAT CHILD IS THIS – 3:25
7. MARY DID YOU KNOW – 3:46
8. CAROL OF THE BELLS – 2:53