© Rootsville.eu

Buzz Amato (US)
tiltle: Muse Café
music: Jazz
release date: 2023
label: Blue Canoe Records
info artist: Buzz Amato
promotion: Kari-On Productions (Kari Gaffney)

© Rootsville 2023


Buzz Amato is een onafhankelijke producer, schrijver, arrangeur en toetsenist met meer dan 40 jaar ervaring in de muziekindustrie. Hij verschijnt op meer dan 150 cd's als artiest of producer (2 ontvangen platina-certificering).

Zijn carrière begon in de vroege jaren 80 toen hij de legendarische music hall of fame muzikant Curtis Mayfield ontmoette. Hij werd gevraagd om als toetsenist met hem op tournee te gaan en werd de muzikaal leider van Curtis. Ze smeedden een hechte band, zowel muzikaal als persoonlijk, tot aan zijn vroegtijdige dood in 1999. Buzz richtte vervolgens Amatones Music op, waar hij onafhankelijk bleef produceren voor verschillende artiesten. In 2010 kreeg hij de kans om de horror-cultklassieker Babysitter Massacre te scoren. Sinds die eerste film scoorde hij vijf andere speelfilms en tientallen onafhankelijke korte films.

Temidden van dit hectische schema van productie en componeren slaagde hij erin om twee tot drie keer per jaar op tournee te gaan met de Three Degrees als hun toetsenist, arrangeur en muzikaal leider, waarbij hij naar plaatsen als Japan, Hong Kong, Singapore, Indonesië reisde. en nog veel meer. In 2020 maakte de pandemie echter een einde aan touren. Het was in die tijd dat Buzz zich concentreerde op zijn nieuwste cd, Muse Café. De collectie met 11 nummers bevat muziek die is geïnspireerd door elk van de Griekse muzen en toont zijn schrijven, arrangeren, productie en zijn klaviervaardigheden. Buzz blijft schrijven en produceren voor verschillende artiesten en componeert ook muziek voor onafhankelijke films.

tracks:

1. Mount Helicon 3:09
2. Muse Café 4:44
3. Tickle Me Blue 5:23
4. Angel In My Pocket 4:08
5. Melpomene 5:51
6. Round 12am 5:14
7. Bossame Mucho 4:45
8.Urania 4:25
9. The Dream 4:38
10. Sappho, Last Call 5:24
11. Going Home 2:54