© Rootsville.eu

Chickenforce (NL)
tiltle: Volume 2
music: party music
release: november 03, 2023
label: Coast to Coast
promotion: Hans Broere Promotion
info artist: Chickenforce

© Rootsville 2023


'Chickenforce' is een is een studio project van Gooitzen Greidanus, Rik Meijer en Nico Outhuijse. Heren die elkaar na 35 jaar weer tegen kwamen, na vroeger in diverse bandjes met elkaar te hebben gespeeld, vonden dat het hoog tijd werd om gezamenlijk weer muziek te maken en op te nemen in studio The Grien room van Nico Outhuijse. Met het idee muzikanten te zoeken die passen  in de gekozen nummers heeft dit geresulteerd in een grote diversiiteit van nummers met kleurrijke muzikanten.

Ongekend is onbemind is dan hier niet van toepassing want meteen al bij opener 'Fool In Love' dat we kennen uit de era van' Ike & Tina Turner' moeten we erkennen dat wanneer Gooitzen, Rik en Nico hun kelen openzetten het swingt als bij de beesten. Grapje uiteraard want aan dit studioalbum 'Volume 2' werkten een groot aantal van collega muzikanten mee waaronder Cindy Oudshoorn, Monique Bakker, Fokke de Jong en Jack Bottleneck om er maar een paar te noemen.

Ook de versie van Delbert McClinton's 'Blues About You Baby' valt meteen in de smaak en wat dan gezegd van de funky floorfiller 'Why Did You Do It'. Bij het horen van Nathaniel Rateliff's zijn monsterhit 'Need Never Get Old' moet ik eerlijk zeggen dat mijn enthousiasme een andere wending komt te nemen. Niet door het nummer want dit vond en vind ik nog steeds een dijk van een plaat meer het lijkt me eerder een 'easy' party plaat te worden.

Met 'Total Control' snijden de heren zo het tijdperk van de 'new wave' aan om met 'Single Bed' dan maar voor de pop te kiezen. Ook een early Stones nummer 'Midnight Rambler' kan me dan niet meer bekoren. Na nummers als 'Love You Like A Man' en 'What Could I Do' krijgen we met 'Lie No Better' weerom eentje uit het arsenaal van de Texaanse rocker McClinton om het bluesy en rockend af te sluiten met 'Gun In My Hand'.

Bijna had ik bij aanvang van het horen van deze 'Volume 2' enkele blues & roots festivals op de hoogte gesteld maar het mag nu net geen haantjesgedrag gaan worden. Gelukkig betreft het hier studiomateriaal en zal het sowieso moeilijk worden om deze performers allemaal 'on stage' te krijgen.

tracks:


01 Fool In Love
02 Blues About You Baby
03 Humming Bird
04 Why Did You Dot It
05 Need Never Get Old
06 Total Control
07 Single Bed
08 Midnight Rambler
09 Love You Like A Man
10 What Could I Do
11 Lie No Better
12 Gun In My Hand