© Rootsville.eu

Connor O'Neill (US)
tiltle: The Same Changes Vol II
music: Jazz
release date: august 26, 2023
label: self-released
info artist: Connor O'Neill
promotion: Kari-On Productions (Kari Gaffney)

© Rootsville 2023


Connor O'Neill is een gitarist, componist en producer uit Philadelphia die de bloeiende creatieve muziekscene van de stad beïnvloedt. Als bekwame geluidstechnicus en muziekpedagoog reiken zijn bijdragen verder dan alleen optredens, maar geven ook vorm aan het muzikale landschap van Philadelphia. Als gevierd afgestudeerde van de University of the Arts staat O'Neill, die een masterdiploma in jazzstudies heeft, bekend om zijn unieke mix van muzikale creativiteit. Hij heeft ook een bachelordiploma van dezelfde instelling en is een ontvanger van de School of Music Jazz Award en de Catherine T. Quaile Memorial Guitar Award in 2017.

Voortbouwend op het succes van het vorige deel, weerspiegelt The Same Changes, Vol II, dat op 26 augustus 2023 wordt uitgebracht, O'Neills levenservaringen en gedachten tijdens periodes van twijfel, onzekerheid en depressie. Ondanks deze uitdagende thema's, zegt O'Neill, "geloof ik dat 'negatieve' ervaringen een smeden vuur kunnen zijn om ons tot betere mensen en betere artiesten te maken." Hij hoopt dat zijn muziek luisteraars een hernieuwd gevoel van doelgerichtheid en richting zal geven en een troost zal worden in tijden van onzekerheid.

Als een in eigen beheer uitgebracht album, The Same Changes, is Vol II een bewijs van O'Neills toewijding en toewijding aan zijn vak. De albumsingle "Early Departure" wordt op 15 juli 2023 vooraf uitgebracht en biedt een voorproefje van de soulvolle reis die luisteraars te wachten staat in het volledige album. Naast zijn werk als performer en producer, geeft O'Neill sinds 2014 privéles gitaar, muziektheorie, jazzgeschiedenis, improvisatie en muzikaliteit, waarmee hij de muziekscene in Philadelphia verder verrijkt. Zijn pedagogische invloed strekt zich sinds 2021 uit tot Mobile Music Philly en de New Jersey School of Music in Medford, met studenten in de leeftijd van 6 tot 75 jaar.

Of je nu een doorgewinterde jazzliefhebber bent of een nieuwkomer in het genre, The Same Changes, Vol II belooft een betoverende en opbeurende ervaring te worden, die O'Neill's muzikale bekwaamheid en emotionele diepgang weerspiegelt.


tracks:

  1. Disordinance 6:16 (Connor O’Neill)
  2. Another Moment Reconciled 6:21 (Connor O’Neill)
  3. Gears 6:24 (Connor O’Neill)
  4. Early Departure 6:02 (Connor O’Neill and Jon Williams)
  5. Singularity 6:24 (Connor O’Neill)
  6. Jade 9:50 (Connor O’Neill)