© Rootsville.eu

Danny Bryant (UK)
tiltle: Rise
music: Bluesrock
release: september 29, 2023
label: Jazz House Records - Coast To Coast
promotion: Hans Broere Promotion
info artist: Danny Bryant

© Rootsville 2023


Het begon voor deze Britse guitarslinger allemaal als protegé van niemand minder dan Walter Trout. Uiteraard is Danny Bryant dit stadium al lang ontgroeid. Op 15-jarige leeftijd begon hij gitaar te spelen en werd hij op 18-jarige leeftijd een professionele gitarist. Sindsdien toerde hij over de hele wereld. Hij vormde "Danny Bryant's RedEye Band" samen met zijn vader, Ken Bryant, op basgitaar.

Bryant tekende in 2011 bij het in Duitsland gevestigde label Jazzhaus Records en bracht op 17 september 2011 zijn eerste live dvd/cd uit, getiteld Night "Live in Holland". In 2013 bracht Bryant zijn eerste studioalbum uit voor Jazzhaus Records, getiteld 'Hurricane'. Met ingang van 2013 werd de titel 'Redeyeband' geschrapt, en de band wordt nu aangekondigd als 'Danny Bryant'. Later belandde Danny Bryant, na de dood van zijn vader, in een eerder neerwaartse spiraal en bracht hij in 2018 het wel zeer persoonlijke album "Revelation" uit. Datzelfde jaar volgde ook nog "Means To Escape". De blues van Danny Bryant zijn vaak behoorlijk zwaar maar het moet gezegd dat ze vaak ook oprecht zijn. In 2021 was er 'Rage To Survive' en op 29 september komt zijn nieuwste album 'Rise' uit.

Op dit album staan 9 originals en toch een opmerkelijke cover met Bob Dylan's 'I Want You'. Danny Bryant laat zich opp dit album begeleiden door Dave Raeburn, Paul Mallatratt , Marc Raner en met Jamie Pipe op Hammond en piano zijn alle ingrediënten aanwezig om u een dosis bluesrock van de bovenste plank te serveren. De productie van het album was in handen van Ian Dowling en Danny Bryant zelf. Het zal voorafgegaan worden door een aantal singles, waarvan titeltrack “Rise” inmiddels verkrijgbaar is.

Ook nu is deze 'Rise' soms zwaar beladen zoals te horen op 'Scarlett Street'. Openen doet het album met de titeltrack waarop je de signature van deze Britse rocker duidelijk komt waar te nemen. Deze 'Rise is trouwens ook als single reeds verkrijgbaar. Op 'Animal in Me' komt Jamie Pipe dan zij Hammond grooves in te ruilen voor het getokkel op de black & white keys. De daaropvolgende ode aan 'Louis' kregen we in juli al als single te horen.

Het was even afwachten tot 'I Want Yoiu' van Bob Dylan door de speakers galmde en ja, het is best een meer dan behoorlijke ballad geworden. Afgesloten wordt er met een zeer doordringend instrumentaaltje, 'Drown'. Pats, gedfaan.

tracks:

01. Rise
02. Animal In Me
03. Louise
04. Hard Way To Go
05. Scarlett Street
06. Into The Slipstream
07. Julienne
08. Silver And Gold
09. I Want You*
10. Drown (Jam)

musicians:

Danny Bryant: Vocal, Lead Guitar
Dave Raeburn: Drums, Percussion
Paul Mallatratt: Bass
Marc Raner: Guitar, Acoustic Guitar
Jamie Pipe: Hammond, Piano