© Rootsville.eu

Darden Purcell (US)
tiltle: Love's Got Me In A Lazy Mood
music: Jazz
release date: september 15, 2023
label: OA2 Records
info artist: Darden Purcell
promotion: Kari-On Productions (Kari Gaffney)

© Rootsville 2023


Darden Purcell, een jazzvocalist uit Washington D.C., is een actieve solist met symfonieorkesten, big bands en kleine ensembles, bandleider en vocale instructeur. Mevrouw Purcell heeft het podium gedeeld met vele topartiesten uit de jazz, waaronder Maria Schneider, Eric Alexander, Terell Stafford, Jim Pugh, Chip McNeill, Dana Hall, Alan Baylock, Glenn Wilson, Stockton Helbing, Byron Stripling, Bobby Floyd, Joel Spencer, Darmon Meader, Lisanne Lyons, Jim Carroll, Charlie Young, Chris Vadala, Matt Niess, Joe McCarthy, het Metropolitan Jazz Orchestra, US Navy Commodores, The Airmen of Note, US Army Blues, Ben Patterson Jazz Orchestra en het American Festival Pops Orchestra (Tony Maiello) om er maar een paar te noemen.

Mevrouw Purcell is een voormalige zangeres van de Washington DC Air Force Band, met de groepen High Flight en de Airmen of Note, die optreedt in Duitsland, Italië, Koeweit, Oman, Qatar, Kirgizië, Pakistan, Bahrein en de Verenigde Arabische Emiraten. Purcell deed achtergrondzang voor nationaal bekende artiesten, Chaka Khan, BeBe Winans, Bryan White, Lari White, Freda Payne, Sherrie Payne, Melba Moore en Rita Coolidge, evenals een optreden op televisie achter Darlene Love op "The Late Show with David Letterman."

Naast haar actieve schema is Dr. Purcell een veelgevraagd jazzpedagoog. Haar studenten hebben onderscheidingen gewonnen op collegiale festivals, militaire bandposities en Downbeat Student Music Awards. Het Mason Jazz Vocal Ensemble heeft het podium gedeeld met de Manhattan Transfer, de New York Voices en ACCENT. Ze werden bekroond met "Outstanding Ensemble" op de Kansas City Jazz Summit, waren een uitgelicht collegiaal ensemble op de JEN-conferentie van 2018 en wonnen in 2023 een DownBeat Student Music Award voor "Outstanding Performance - Undergraduate College Large Vocal Jazz Ensemble."

Darden heeft internationaal gepresenteerd op de "Jazz Voices" -conferentie van het Institute for Jazz Research in Graz, Oostenrijk en met een beurs van George Mason University Global Education trad ze op bij Projeto GURI en JazzB in Sao Paulo, Brazilië. Purcell behaalde haar Bachelor of Fine Arts in Vocal Jazz Performance aan Virginia Tech, een Master of Music en een Doctor of Musical Arts in Jazz Performance aan de University of Illinois in Urbana-Champaign.

Darden Purcells nieuwste project “Love’s Got Me in a lazy Mood” is een rijke en swingende aangelegenheid, met krachtige, onberispelijk uitgevoerde arrangementen die (IMHO) vaak de herinnering oproepen aan grote arrangeurs als George Shearing en Marty Paich. Een serieuze muzikaliteit van alle spelers. Darden heeft een heerlijk gevoel voor 'geschiedenis' in haar geluid - het is duidelijk dat ze naar alle groten heeft geluisterd, terwijl ze deze nummers haar eigen stempel heeft gegeven. Ik hou ook van het latin-beïnvloede repertoire. Muziek vol vreugde - een plezier


tracks:

1. Willow Weep for Me – 6:37
2. Love’s Got Me in a Lazy Mood – 6:24
3. Come Back to Me – 5:41
4. It’s a Most Unusual Day – 5:48
5. I Concentrate on You – 4:57
6. A Cottage for Sale – 5:35
7. Estrada Branca (This Happy Madness) – 5:55
8. Chatterbox – 7:24
9. Estate – 7:09
10. Taking a Chance on Love – 6:32
11. You’ve Changed – 5:21