© Rootsville.eu

David Larsen (US)
tiltle: The Peplowski Project
music: Jazz
release date: may 15, 2023
info artist: David Larsen
promotion: Kari-On Productions (Kari Gaffney)

© Rootsville 2023


David Larsen (saxofonist, componist en docent) is de directeur instrumentale studies aan Spokane Falls Community College. Hij heeft een PhD van de Washington State University en diploma's van Pacific University, University of Oregon en Western Oregon University. David was presentator/performer voor het Jazz Education Network, de North American Saxophone Alliance en verschillende andere conferenties en festivals. David trad op met verschillende artiesten, waaronder Ken Peplowski, Darry Yokley, Zaccai Curtis, Francisco Torres, Dave Glenn, Ron Vincent, Bill Mays, Dean Johnson en de internationaal geprezen jazzvocalist Halie Loren.

Davids eerdere releases Deviate from Standards (2021) en The Mulligan Chronicles (2021) kregen internationale hoorspelen en lovende kritieken. David heeft drie EP's voor platenlabel G2; G2 en jij, Bright Days en de Sextet Sessions. Onlangs verscheen David op de Origin Records-release New Normal (2021) van Greg Yasinitsky en was hij te zien op het bekroonde Halie Loren-album Butterfly Blue (2015). Eerdere releases van Larsen omvatten Borrowed Time (2018), One of a Kind (2016) en Night Shift (2016).

The Peplowski Project (2023) is het dreamteam-album van Larsen. Larsen legt uit: “Dit project was een droom die uitkwam! Ik ben altijd een grote fan geweest van rechttoe rechtaan jazz en het magische spel van Ken Peplowski. Het was zo leuk om tijd te besteden aan het leren kennen van Ken en het leren van de meester. Zijn ideeën en richting hielpen de muziek naar een ander niveau te tillen.” Bij het plannen van het project met Ken stelde hij voor om enkele geweldige arrangementen van Al Cohn-composities te spelen. Al Cohn was in de jaren vijftig een ongelooflijk populaire arrangeur en componist en David heeft altijd van zijn muziek gehouden.

tracks:

1. All the Things You Are Jerome Kern (7:55)
2. Black Nightgown Johnny Mandel (6:18)
3. Doodle Oodle Bill Byers (4:28)
4. He Who Getz the Last Laugh David Larsen (4:57)
5. In a Sentimental Mood Duke Ellington (6:16)
6. Into the Mild David Larsen (6:20)
7. Jazz Line Blues Al Cohn (4:12)
8. Love Me or Leave Me Walter Donaldson (7:07)
9. On the Sunny Side of the Street Jimmy McHugh (6:02)
10. Tenor for Dinner David Larsen (5:29)
11. Two Funky People Al Cohn (4:25)