© Rootsville.eu

David Ronaldo & The Dice (B)
tiltle: Burning (A)Live
music: Southern Rock
release date: oktober 28, 2023
label: Studio Fandango
info artist: David Ronaldo & The Dice


© Rootsville 2023


It was a moonlit night in Old Mexico, oh nee dit uit aan ander tijdperk. Wat was het dan wel, een snikhete zondagnamiddag en in 'JH De Klinker' in Aarschot zou uiteindelijk het 'Live' album worden opgenomen van 'David Ronaldo & The Dice'. We konden er de laatste weken niet meer naast kijken want als promo beest was Wim Hendrickx aangeduid en die deed dan weer zijn job misschien wat te ijverig.

Puffend heet en dan moeten we nog naar binnen maar met de quote, 'If You Can't Stand The Heat Get Out Of The Kitchen' indachtig besloot ik met nog zoveel andere fans van deze Southern Rock band dan toch om naar binnen te trekken en de drukkende warmte zouden we al meteen bij de eerste tonen van intro 'Palmyra' gaan vergeten.

We waren zo klaar voor de door merg en been snijdende stem van frontman David Ronaldo. Hij werd die middag als vanouds geruggesteund door de indrukwekkende gitaar partijen van Dirk Lekenne en Charly Verbinnen, de perfectionistische beats van Marco Epis, de baslijnen van Tim Van Passel, de zwoele backing vocals van Lesley Verbeeck en last but not least de onwaarschijnlijke Hammond grooves van special guest en master on the black & white keys, Pieter Akkermans.

Met zekerheid zouden we hier mee geschiedenis gaan schrijvan aan het eerste 'Live' album van 'David Ronaldo & The Dice' dat de titel 'Burning (A)Live' zou mee gaan krijgen. Een dikke maand later zal het album dus te verkrijgen zijn, een schijf dat na de opnamen verder werd geboetseerd in Boutersem (Kerkom) in de alom gekende 'Studio Fandango'. Het resultaat, een rollercoaster van maar liefst 16 nummers en een speelduur van net bijna geen uur.

Deze 'The Best Of' begint dan uiteindelijk met 'Wasted My Live' en moets je niet het applaus horen tussen de nummers zou je haast gaan denken dat het een studio album betreft, so good job! De aanwezige fans kunnen de nummers waarschijnlijk allemaal mee kelen maar uit respect voor de opnames blijven de mondjes dicht. Nummers als 'Laid Back & Easy', 'Price On My Head' en de titeltrack van het album 'Citizen Of The World' uit 2019 maken er meteen ook maar een feestje van.

Buiten 'Deeper Well' van David Olney en het afsluitende 'Down By The River' van David's icoon Neil Young zijn de rest van de nummers allemaal Originals van de band zelf. Eentje dat zeker op dit album niet mocht ontbreken is 'Gunslinger' uit het in 2021 uitgebrachte album 'Shoot Them With Words', een relaas over vader Ronaldo. Met de aanvang van 'World's End Blues' uit het dit jaar nog maar uitgebrachte schitterende album 'Tunes For A Dime' krijgen we dan een intermezzo blues te horen met vervolgens ook 'Refugee Blues' en 'Substance Boogie'.

We krijgen ook nog 'Hunted Man' (part 1 & 2) en zo maakt het deze 'Best Of' haast compleet. Na het funky en rockende 'Burn Up My Love' en het bruggetje naar 'Get Ready' van 'Rare Earth' krijgen we na de algemene sing-a-long dan nog één van die zeldzame covers bij 'David Ronaldo & The Dice' en gaat hier iedereen dan uiteindelijk uit de bol met 'Down By The River' van Neil Young. Onwaarschijnlijk straf wat deze 'Live' opnamen betreft.

01 Palmyra
02 Wasted My Life
03 Laid Back & Easy
04 Price On My Head
05 Tunes For A Dime
06 Citizen Of The World
07 What Have You Really Done
08 Deeper Well
09 Gipsy Woman
10 Gunslinger
11 World's End Blues
12 Refugee Blues
13 Substance Boogie
14 Hunted Man (part 1 & 2)
15 Burn Up My Love
16 Down By The River

musicians:

David Ronaldo: guitar, vocals
Charly Verbinnen: gitaar
Dirk Lekenne: , slide gitaar, lapsteel, backing vocals
Marco Epis: drums
Tim Van Passel: bas
Lesley Verbeeck: backing vocals

special guest:
Pieter Akkermans: Hammond, keys