© Rootsville.eu

Deb Callahan (US)
tiltle: Backbone
music: Blues - Soul
release date: 2023
label: Blue Pearl Records
info artist: Deb Callahan
promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

© Rootsville 2023


Philadelphia's met blues en soul doordrenkte zanger en songwriter Deb Callahan groeide op in de omgeving van Boston, maar is sinds eind jaren 90 een steunpilaar in de mid-Atlantische muziekscene. Gedurende deze tijd heeft ze een reputatie opgebouwd voor het schrijven van creatieve, door blues, soul en roots beïnvloede originele muziek en het gebruik van haar krachtige, expressieve stem om een opwindende liveshow te leveren. Haar debuut-cd "If the Blues Had Wings" uit 2002 was het hete debuut in het oktober/november 2004 nummer van Blues Revue Magazine.

Blues Revue noemde haar de volgende Bonnie Raitt en juichte "Philly's Deb Callahan heeft de pijpen, de liedjes en het rauwe talent om naar het volgende niveau te gaan". Maatschappelijk werk doen in het hart van Philadelphia zou een goede plek zijn om meer te weten te komen over de harde klappen van het leven en dit stedelijke schoolterrein leerde singer/songwriter Deb Callahan goed. Haar rijke, eerlijke en soulvolle deuntjes resoneren met luisteraars en variëren van soulvolle ballads tot vrolijke, dansgeoriënteerde grooves. Haar op de weg geteste band bestaat uit Allen James, Garry Lee en Tom Walling.

Deb Callahan brengt haar 6e cd “Backbone” uit op Blue Pearl Records. De cd, geproduceerd door producer, songwriter en gitarist Chris Arms uit Philadelphia, werd live opgenomen in Morningstar Studios in Norristown, PA, met overdubs en mixen in Arms' Studio 501 in Philadelphia. Deb nam dit album op met haar beproefde, all-star band van Allen James op gitaar, Garry Lee op bas en Tom Walling op drums. De cd bevat de Londense producer en songwriter Danny Schogger op keyboards en Arms op slide-gitaar. Er zijn gastoptredens van Philly's Jay Davidson op sax, John Colgan Davis op mondharmonica en Charlene Holloway op backing vocals. De jarenlange samenwerking van de kernbands creëert een unieke chemie en het vermogen om te spelen met een gemakkelijke, genuanceerde improvisatie.

tracks:

1. What I’m Workin With
2. Crazy Ride
3. Big Girl Pants
4. Rogue
5. A Few New Tricks
6. Danger Zone
7. Still Fighting To Be Free
8. Don’t Tread On Me
9. Cleaning House
10. Thought You Were My Girl
11. Just What The Doctor Ordered
12. Anytime You Want

musicians:

Deb Callahan: Vocals
Allen James: Guitar
Tom Walling: Drums
Garry Lee: Bass
Danny Schogger: Keyboards
Jay Davidson: Sax
John Colgan Davis: Harmonica
Charlene Holloway: Backing vocals.