© Rootsville.eu

Denin Slage-Koch (US)
tiltle: It Comes In Waves
music: Jazz
release date: october 13, 2023
label: SK Records
info artist: Denin Slage-Koch
promotion: Kari-On Productions (Kari Gaffney)

© Rootsville 2023


De bekroonde gitarist, componist en pedagoog Denin Slage-Koch wordt geprezen omdat hij beschikt over ‘onberispelijk spel, nauwgezet componeren’ en ‘een zeer persoonlijke stem die aandacht verdient’. Hij speelde en nam op met artiesten als Ryan Keberle, Shane Endsley, Carmen Bradford, Clay Jenkins, Brad Goode, Wycliffe Gordon en de Colorado Symphony, schreef muziek voor artiesten als Melissa Aldana en Carmen Bradford, nam drie albums met originele muziek op en diende als sideman voor nog veel meer, heeft een boek gepubliceerd en is fulltime lid van de jazzfaculteit van de Universiteit van Tennessee Knoxville - en hij is nog niet eens 30 jaar oud. Hij is een van de meest opwindende en unieke opkomende muzikanten van dit moment.

'It Comes in Waves' is een viering van de menselijke ervaring, met alle hoogte- en dieptepunten, vreugde, verdriet, plezier en pijn die daarmee gepaard gaan. Zoals gitarist, componist en bandleider Denin Slage-Koch in de liner notes schrijft: ‘Overgeleverd aan de genade van de woeste zeeën van het leven, is de enige kracht die we hebben ons vermogen om elkaar lief te hebben en compassie te tonen. Deze waarheid inspireerde de creatie van deze muziek, en ik hoop dat iedereen die het hoort, geïnspireerd wordt om dieper lief te hebben, beter te luisteren en iedereen die ze ontmoeten precies te koesteren zoals ze zijn. De plaat bevat acht nieuwe composities van Slage-Koch en zijn arrangement van de Tears for Fears-klassieker ‘Everybody Wants to Rule The World’. De muziek van Slage-Koch is kleurrijk, suggestief en diep persoonlijk, met inspiraties die zo breed zijn als jazzartiesten als Pat Metheny, Kurt Rosenwinkel, Emily Remler, Herbie Hancock en Wayne Shorter en rock- en indie-iconen als Radiohead en Death Cab for Cutie. , Steve Vai, Pink Floyd en Led Zeppelin. Het titelnummer, ‘It Comes in Waves’, leverde Slage-Koch een prestigieuze Herb Alpert Young Jazz Composer’s Award op voor 2023.

Op deze release is het gitaarspel van Slage-Koch (‘ongerept’ genoemd en ‘een zeer persoonlijke stem die op zichzelf al aandacht verdient’) soms zowel virtuoos als subtiel, en getuigt van een indrukwekkend technisch vermogen dat Slage-Koch alleen reserveert voor momenten waarop het is muzikaal noodzakelijk. Het varieert van rechttoe rechtaan en vloeiend op nummers als ‘The Road Home’ en ‘One for Honey’ tot rauw en zwevend op ‘Signal Fires’ en ‘Continue’.

Voor dit project verzamelde Slage-Koch een cast van muzikanten, waaronder internationaal gerenommeerde artiesten en professionals uit het grootstedelijk gebied van Denver (waar hij woonde voordat hij naar Knoxville verhuisde om jazzgitaar te doceren aan de Universiteit van Tennessee) Trombonist Ryan Keberle (David Bowie, Sufjan Stevens, Maria Schneider, Darcy James Argue, Ryan Keberle en Catharsis) was een van Denins eerste jazzinvloeden en heeft Denin begeleid sinds hij een student was aan de Whitworth University.

Trompettist Shane Endsley (Kneebody) completeert de frontlinie naast Slage-Koch en Keberle, en klarinettist Jared Cathey voegt zijn talenten toe op het broeierige ‘The Cost of Apathy’. De ritmesectie bestaat uit pianist Gavin Allen-Dunn, bassist Seth Lewis en drummer Bobby Wiens, allemaal muzikanten uit Denver met wie Slage-Koch de afgelopen jaren regelmatig samenspeelde.


tracks:

1. It Comes in Waves (Denin Slage-Koch), 6:26
2.The Road Home (Denin Slage-Koch), 8:22
3.One for Honey (Denin Slage-Koch), 5:33
4.The Cost of Apathy (Denin Slage-Koch), 6:56
5.Everybody Wants to Rule the World (Tears for Fears, arranged by Denin Slage-Koch), 5:39
6.Continue (Denin Slage-Koch), 6:53
7.Signal Fires (Denin Slage-Koch), 5:04
8.The Philosopher (for Wayne Shorter) (Denin Slage-Koch), 7:04
9.Quiet Year (12/31/2020) (Denin Slage-Koch), 5:14

musicians:

Denin Slage-Koch (Dehn-in Slay-je Cook) - electric and acoustic guitars
Ryan Keberle (Keh-bur-lee) - trombone
Jared Cathey (Cah-thee) - clarinet
Shane Endsley - trumpet and flugelhorn
Gavin Allen-Dunn - keyboards
Seth Lewis - bass
Bobby Wiens (Weans) - drums and percussion