© Rootsville.eu

Diane Blue All-Star Band (US)
tiltle: Live at The Fallout Shelter
music: Soulblues - Blues
release date: november 16, 2022
label: Regina Royal Eecords
promotion: Michelle Castiglia (Mail)
info artist: Diane Blue


© Rootsville 2021


Diane Blue uit Boston is een "multi-getalenteerde artiest die net zo thuis is om een bluesstandaard uit te voeren of los te gaan met een woeste mondharmonica-solo. Haar optredens zijn boeiend, charismatisch en oprecht, of ze nu frontman is van haar eigen band van wereldklasse of zingt naast Ronnie Earl. Mevrouw Blue is het eerste vrouwelijke lid van Ronnie Earl and the Broadcasters, prominent aanwezig op de meest recente zes gevierde platen van de band, inclusief co-writing credits. Als Diane niet optreedt met Ronnie Earl, leidt ze haar eigen all-star band van buitengewone muzikanten.

Deze 'Live! At The Fallaout Shelter is de opvolger van het in 2019 'Look For The Light' dat destijds diende als een solo project. Nu is ze er dus terug met haar 'Allstar Band' met een album met daarop 9 nummers. Een album met als rode draad ook al heb je enkele nummers waarbij de gitaar lovers ook wel voor zullen vallen zoals bij het funky aanvoelende 'By My Side'. Openen doet deze 'Diane Blue' alvast in soul modus met 'I Got A Good Thing'.

Diane Blue brengt haar nummers vol passie en met heel wat emoties zoals het van soul verzadigde 'Crazy, Hazy, Lazy'. Een nummer dat gedragen wordt door de gitaar van Chris Vitarello en de Hammond grooves van Dave Limina. Met 'Leave Me Alone' krijgen we een bluesballad dat qua gehalte thuis kan horen in het 'Tin Pan Alley' rijtje. Afsluiten doet Diane Blue al swingend met haar "All Star Blues Band' en 'Push on Trough'.

tracks:

01. I Got A Good Thing
02. Crazy, Hazy, Lazy
03. I Cry
04. By My Side
05. Leave Me Alone
06. Take A Look
07. I’m Gonna Get You Back
08. Insomania
09. Push On Through