© Rootsville.eu

Dom Martin (N-Irl)
tiltle: Buried in the Hail
music: Blues - Roots
release date: september 2023
promo Europe: Hans Broere Promotion
promo: Pati de Vries radio: Michel Castiglia
info artist: Dom Martin


© Rootsville 2023


We leerden deze uit Noord Ierland afkomstige songwriter eerder dit jaar kennen tijdens een beklijvend concert in de 'Hnita Hoeve' in Heist-op-den-Berg, de club met een hoogstaande weergave van geluid dat de skills van deze songwriter ten goede komt. Toen nog als solo artiest maar belofte maakt schuld en zo komt hij tijdens de herfst terug als trio met in zijn bagage deze nieuwe 'Buried in the Hail'.

Deze 32-jarige muzikant groeide op in de door de gemeenschap gedreven straten van Noord-Ierland en maakt geen geheim van zijn vroege strijd met drugs en alcohol, en verwijst hier regelmatig naar tijdens zijn zeer persoonlijke en intieme soloshows. Dom Martin, een van de meest besproken Ierse artiesten in een generatie en door velen vergeleken met de legendarische Ierse gitarist Rory Gallagher, brengt zijn elektrische show met volledige band naar zijn snelgroeiende Britse fanbase.

Dom is dit jaar genomineerd voor drie prijzen tijdens de UK Blues Awards, waaronder ‘Blues Vocalist of the Year’, ‘Blues Artist of the Year’ en ‘Blues Instrumentalist of the Year’. Deze 'Buried in the Hail' is Dom's nieuwe studio album en brengt ons Blues en Roots

Voor diegene die dachten nu een bluesrock trio aan het werk te horen zijn eraan voor de moeite want ook met Ben Graham op bas en John McIlroy aan de drums brengt hij diezelfde beblijvenheid aan bod waarmee we hem hebben leren kennen, en daar zijn we dus nit rouwig om want kwaliteit komt altijd wel bovendrijven. Nu maar hopen dat Dom Martin de locaties heeft uitgekozen waar er met respect kan worden geluisterd.

Op deze 'Buried in the Hail' vinden we 11 nummers terug al is opener 'Hello in There' enkel een korte intro te noemen. Vanaf 'Daylight I Will Find' krijgen we de stompende blues te horen die het zo aangenaam maakt om naar deze Dom Martin te luisteren. Een nummer als 'Belfast Blues' huisvest ook zijn kunde van het fingerpickend werk. Alle nummers op dit album zijn van de hand van Dom Martin, allen...uitgezonderd het mooie 'Crazy' van oud gediende Willie Nelson.

'Unhinged' werd verkozen om als eerste single te worden uitgebracht en hiermee wordt het toch enigszins steviger. Ook titeltrack 'Buried In The Hail' is weerom een pareltje waarbij je indachtig kan naar luisteren en daarbij toch de beklijvende klankkleur van deze songwriter in de spotlights komt te staan en zo kijken we al uit naar zijn retour @ Belgium.

 

tracks:

01 Hello In There
02 Daylight I Will Find
03 Government
04 Belfast Blues
05 Crazy
06 Unhinged
07 The Fall
08 Howlin‘
09 Buried In The Hail
10 Lefty 2 Guns
11 Laid To Rest

musicians:

Dom Martin: Vocals, Guitar
Ben Graham: Bass Guitar & Double Bass
Jonny McIlroy: Drums