© Rootsville.eu

Doug Deming & The Jewel Tones (US)
tiltle: Groovin' At Groove Now! (Live)
music: Blues - Jump Blues
release date: 2023
label: Endless Blues Records
promotion: Michelle Castiglia (Mail)
info artist: Doug Deming


© Rootsville 2023


Groovin' at Groove Now, het dynamische en energieke optreden van Doug Deming & the Jewel Tones, live vastgelegd en opgenomen in Atlantis Basel voor de Groove Now-concertreeks in Basel, Zwitserland, is de live-opname waar fans van de band al lang op wachten .

De bijna een uur durende set omvat acht originele deuntjes en drie eerbetoon aan bluesgiganten als Willie Dixon, Little Walter en Fats Domino, variërend van traditionele blues tot swing en jazz. Van oudsher een kwartet, is de huidige Jewel Tones-configuratie teruggebracht tot een trio bestaande uit Doug Deming op zang en gitaar, de jonge veteraan en oude bandgenoot Andrew Gohman op rechtopstaand en Fender-bas, en het nieuwste lid Zack Pomerleau op drums en mondharmonica, tegelijkertijd. Voor het Groove Now-concert kreeg het trio gezelschap van fantastische, prijswinnende saxofonisten Terry Hanck en Sax Gordon, evenals de bekende toetsenist Bill Heid.

Doug Deming en band tonen de diepgang en muzikaliteit van een groep die is aangescherpt tot een niveau van verfijning, voortgekomen uit hun totale liefde en respect voor het bluesgenre, en het zendt luid en duidelijk uit. Met de toevoeging van ongerepeteerde speciale gasten voor dit optreden, legt Groovin' at Groove Now een nacht vast van ongelooflijke chemie en spontaniteit tussen een groot aantal uitzonderlijke artiesten, en bevestigt Deming als een formidabele bandleider.

tracks:

01 Introductions
02 East Side Hop
03 Only Time Will Tell
04 Put It Down
05 I'm Ready
06 Oh, Baby
07 Every Night When I Come Home
08 Bloodshot Eyes
09 Momma Dindn't raise No Foot
10 No Sense
11 An Eye For An Eye
12 Whisper