© Rootsville.eu

Duke Robillard Organ Trio (US)
tiltle: A Smooth One
music: Jazz
release date: 2023
info artist: Duke Robbilard


© Rootsville 2023


Om zijn uitstapje richting Jazz meer kleur te geven deed Duke Robillard beroep op Alberto Marsico op Hammond en als drummer op Mark Teixeira. Het album werd in 2022 opgenomen in de 'Only Music Studio' in Bruino Italië. Het resultaat kreeg de naam 'A Smooth One' mee.

Duke Robillard was begin jaren zeventig een van de oprichters van Roomful Of Blues en verving in de jaren negentig Jimmy Vaughan in de Fabulous Thunderbirds. Hij was sideman van Robert Gordon en Bob Dylan, kernlid van de New Guitar Summit met onder meer Jay Geils, Gerry Beaudoin en ook Randy Bachmann in de jaren 2000 en heeft inmiddels 37 (!) eigen albums in zijn beheer.

Organist Alberto Marsico heeft geen vaste stijl, of het nu soul, gospel, blues of jazz is, hij voelt zich overal thuis waar hij de klank van zijn Hammond effectief kan gebruiken. In de loop van zijn carrière heeft Alberto samengewerkt met muzikanten als Jimmy Witherspoon, Bobby Durham, Kenny Burrell, Ed Cherry en Lynwood Slim. Het trio wordt gecompleteerd door drummer Mark Teixeira, een oude metgezel van Duke Robillard, die ook in dienst stond van bluesgrootheden en rootsrockmuzikanten als Al Kooper, Kim Wilson, Toni Lynn Washington, Sugar Ray Norcia of Larry Campbell.

Min of meer het toeval en de muzikale waardering voor elkaar brachten de drie muzikanten bij elkaar om een gezamenlijk studioproject te realiseren en een klassiek orgeltrio-album op te nemen in Italië. Gitarist Duke Robillard op het album "A Smooth One" van The Duke Robilard Organ Trio: "Dit album laat zien wat er kan gebeuren als je drie gelijkgestemde muzikanten een paar uur samenbrengt in de studio. Ik hoop dat het plezier dat we hadden bij het opnemen ervan gaat nu over op de luisteraars."

tracks:

1. 'Deed I Do (6:48)
2. Rhythm Willie (6:10)
3. Body And Fender Man (5:56)
4. A Smooth One (6:31)
5. Gee Baby, Ain't I Good To You? (5:51)
6. Red Top (7:08)
7. Jitterbug Waltz (4:40)
8. Jumpin' At The Woodside (6:48)
9. Exactly Like You (5:17)
10. Sweet Georgia Brown (5:18)