© Rootsville.eu

EG Knight (US)
tiltle: Sticks & Strings
music: Blues
release date: september 01, 2023
label: Bkue South Records
promotion: Michelle Castiglia (Mail)
info artist:
EG Knight

© Rootsville 2023


EG. Kight is een Amerikaanse blueszanger, gitarist en songwriter uit Chicago. Ze heeft met veel muzikanten gewerkt, waaronder George Jones, Jerry Lee Lewis, Conway Twitty, Merle Haggard, Luther Allison, Hubert Sumlin, Pinetop Perkins, Taj Mahal, BB King en Koko Taylor. Kight heeft tot nu toe zeven albums opgenomen en ontving verschillende nominaties voor Blues Music Awards, in de categorieën Contemporary Female Artist en Song of the Year.

Sticks & Strings presenteert het EG Kight Trio in een eenvoudige, akoestische setting. EG en haar ‘jongens’, zoals ze ze liefkozend noemt – Gary Porter en Ken Wynn – bieden met deze nummers een breed scala aan blues/rootsmuziek, waarvan er negen zijn geschreven of mede-geschreven door Kight. De cd bevat ook een cover van Gregg Allmans ‘Come and Go Blues’.

Variërend van berusting over een mislukte relatie in "All Things Considered" tot het leuke/rootsy verhaal van wat haar door de moeilijke tijden heen heeft geholpen in "God, Goats and Guitars" (met Kight's moeder op de achtergrondzang), tot de levendige beelden geschilderd met Van de tekst van 'Changes Coming Down' tot het slotlied 'I Won't Ever Give Up', deze plaat gaat helemaal over relaties - het goede, het slechte en het lelijke.

Ongeacht het onderwerp van het nummer, wanneer EG en haar jongens samenkomen, in de studio of op het podium, gebeurt daar de magie. EG heeft in haar 25 jaar in de blues 18 nominaties in de muziekindustrie op haar naam staan, waaronder enkele voor Lied van het Jaar, Album van het Jaar en Vrouwelijke Artiest. In een steeds veranderend muzikaal landschap blijft Kight de hedendaagse blues helpen vormgeven met haar rijke zang, goed gemaakte liedjes, echte zuidelijke charme en onweerstaanbare geest.

tracks:

1. Talk To Me (3:59)
2. If You Have No Reservations (4:35)
3. Come And Go Blues (4:54)
4. Already Gone (4:32)
5. All Things Considered (4:20)
6. God, Goats And Guitars (3:32)
7. My Baby's Hidin' Something (4:22)
8. Two Sides To Every Story (3:40)
9. Changes Coming Down (3:40)
10. I Won't Ever Give Up (3:52)

personnel:

EG Kight - Guitar
Ken Wynn - Lead Guitar and Dobro
Gary Porter - Drums, percussion and harmonica
Gary Porter, Ken Wynn - Background vocals on #1,3,8,9,10
Miriam Kight - Background vocals on #6
Special guest Sean Williams - Bass guitar on #1,2,5,8,10