© Rootsville.eu

Eric Heideman (US)
tiltle: Third Degree Gravity
music: Blues
release date: june 30, 2023
info artist: Eric Heideman
promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

© Rootsville 2023


Op het album 'Third Degree Gravity' van Eric Heideman hoor je overduidelijk de hand van producers Victor Wainwright en JW Jones. Eric Heideman is een jonge muzikant uit Salt Lake City, Utah. Het album werd opgenomen met een team van Grammy genomineerden en Blues Music Award en International Blues Challenge winnaars. Producenten Victor Wainwright en JW-Jones, samen met meester ingenieur Dave Gross, brachten hiervoor hun formidabele talenten naar de tafel.

Dit is de meest soulvolle en hoogwaardige plaat die hij heeft heb gemaakt, en in een intieme studio (Fat Rabbit Studios) waar artiesten als Bob Margolin, Seth Walker, Debbie Davies, Candye Kane, Bruce Katz, Victor Wainwright, Tony Holiday en wijlen David Maxwell hebben opgenomen”, zegt Heideman. Een deel van het materiaal is gericht op de wanhoop, isolatie en onzekerheid.

Velen voelden tijdens de COVID-19-pandemie, terwijl andere liedjes dat wel zijn gericht op genezing, hoop en vreugde. Het album trapt af met een rock n' roll à la Fabulous Thunderbirds ontmoet boogie-woogie à la Victor Wainwright met Victor's briljante pianospel. Het album weeft door klassieke blues, soul, funk en Americana, eindigend met een gevoel van hoop en geruststelling met een uitgeklede soulvolle vocale en resonator-uitvoering mans.

Heideman was een prominente artiest op het Utah Blues Festival in 2022 en heeft riffs verhandeld naast enkele van de beste bluesartiesten ter wereld waaronder Victor Wainwright, Nick Moss, JW-Jones, Albert Castiglia, Terrie Odabi, Marquise Knox, Vanessa Collier, Laura Chavez en Mitch Woods.

tracks:

1. I Didn’t Do It [4:20] *feat. Victor Wainwright
2. Money Man [4:00]
3. You’re Pushin’ Me [3:05] *feat JW-Jones
4. Where Has the Love Gone [3:47]
5. Howlin’ Wind [4:11]
6. Never Felt This Way Before [3:27]
7. News [3:47]
8. Say You Mean It Baby [3:37]
9. Leavin’ Today [3:34]
10. Turn Out Fine [3:50]