© Rootsville.eu

Geraint Watkins (UK)
tiltle: Aide-Mémoire (2CD)
music: Roots - Americana - Zydeco
release: april 07, 2023
label: Last Music Compagny - CRS
promotion: Hans Broere Promotion
info artist: Geraint Watkins

© Rootsville 2023


Geraint Watkins is een zanger, songwriter, rock-'n-roll-pianist en accordeonist uit Wales. Hij heeft vele opmerkelijke artiesten gesteund, waaronder Nick Lowe, Dave Edmunds, Van Morrison, Mark Knopfler, Paul McCartney, Roy St. John, Shakin' Stevens en Status Quo. Hij heeft ook een solocarrière nagestreefd en bracht een aantal albums uit onder zijn eigen naam, waarvan de meest recente, Rush of Blood, in september 2019 werd uitgebracht. Geraint Watkins is wellicht de meest bevraagde pianist en accordeonman in de Britse pop- en rockscène. Als songwriter heeft Geraint zijn composities laten coveren door onder andere Don McLean, Pokey LaFarge, Dave Edmunds, NRBQ, Pearl Harbor en de Holmes Brothers.

Nu is er 'Aide-Memoire' twee cd's met daarop eenenveertig nummers die de aandacht vestigt op een wonderbaarlijke selectie van materiaal van albums in een solocarrière die slechts zelden is opgevangen tussen Watkins' onderscheidende werk voor andere artiesten. De meeste van deze nummers zijn voorbeelden van zijn eigen composities gevormd door een brede en onberispelijke muzieksmaak met als bonus een kleine verzameling fantastische weergaven van enkele klassieke titels, onvergelijkbaar opnieuw gemodelleerd door hetzelfde paar handen.

Een dubbel CD die je meeneemt over heel wat muziekstijlen van rock 'n roll tot deep south in New Orleans. Met als opener 'Deep In The Heart Of Texas' krijg je meteen een lichtjes door Tex-Mex geinfiltreerd nummer. Een nummer als 'Man Smart Woman Smarter' kan je onderbrengen als swamp blues. Vanaf dan kan je met nummers als 'You Ain't Nothing But Fine Fine Fine', 'Sacre Blue' je skills ontwikkelen op de two-step. Het wordt een rolleroacster van nummers waar ambiance de voorhand neemt zo is er country - rock 'n roll met 'Secret Love' en wordt het zelfs country met 'Sweetheart'. Diepe swamp pop dan weer met 'It's Over'.

'Aide-Memoire' met zijn 41 nummers kan je ook bekijken als een digitale biografie van Geraint Watkins met heel wat nostalgische nummers uit zijn carrière zoals het mooie 'Easy To Say ‘Bon Temps Rouler’ waar accordeon en piano als een rode draad doorheen de nummers swingt met zelfs op 'Secret Love' een snuifje Ska en met 'I Got The Blues' een beetje tearjerker om van te genieten.

tracks:

01. Deep In The Heart Of Texas
02. Man Smart Woman Smarter
03. Nobody
04. You Ain't Nothing But Fine Fine Fine
05. Sacre Blue
06. I Don’t Wanna Be In Love
07. Allons Rock ‘n’ Roll
08. Johnny Be Good
09. Secret Love
10. My Happy Day
11. I Love Being In Love
12. Don’t Stop
13. Sweetheart
14. Don’t Knock It
15. Honey Honey
16. It’s Over
17. It’s A Wonderful Life (Again)
18. Two Rocks
19. Turn That Chicken Down
20. Heroes And Villains
21. Soldier Of Love
22. Only A Rose
23. Go West

CD 2
01. Heaven
02. Easy To Say ‘Bon Temps Rouler’
03. Champion
04. Chagrin
05. Jenni
06. Heart Of The City
07. House On The Prairie
08. Walking To Milwaukee
09. Keep On
10. All Around The World
11. Shine A Light
12. Rush Of Blood
13. Middle Of The Night
14. Heaven Only Knows
15. On The Nside
16. On My Mind
17. I Got The Blues
18. Another Day Over (Reprise)