© Rootsville.eu

Greg Sover (US)
tiltle: His-Story
music: Blues
release date: july 21, 2023
info artist: Greg Sover
promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

© Rootsville 2023


Terwijl de vrienden van Greg Sover in zijn buurt in Philadelphia, waar hij opgroeide, naar lokale rappers luisterden, werd hij ondergedompeld in klassieke rock, country en blues sinds hij op vijfjarige leeftijd voor het eerst een gitaar oppakte.

In 2018 bracht deze Greg Sover nog de EP 'Jubilee' en met deze "The Parade" kan je stellen dat het weerom een EP betreft in het verlengde van zijn vorige. Enkel 6 nummers maar wel met heel wat diversiteit. De band van Greg Sover deelt mee in het succes van hem en dat is mede door Garry Lee, Allen James en Tom Wailing die we de stempel van Philly veterans' kunnen op kleven. De lijst met wie Greg Sover al op het podium stond is ellenlang met namen als Sonny Landreth, Walter Trout, Popa Chubby, Yardbirds, en Ana Popovic om er maar een paar te noemen.

Op zijn vierde en laatste album "His-Story", dat op 21 juli 2023 wordt uitgebracht door zijn eigen onafhankelijke Grounded Soul Records-label, is de cirkel rond Sover's muzikale carrière rond, want hij wordt vergezeld op twee nummers van de legendarische Jimi Hendrix Experience en Band of Zigeunerbassist Billy Cox, een cover van "Manic Depression" en een zeldzaam nummer van de geweldige gitarist "Remember", oorspronkelijk opgenomen voor de internationale versie van Jimi's eerste album, "Are You Experienced".

Het klikte meteen tussen Sover en Cox, en nadat ze op afstand aan de twee nummers hadden gewerkt, kwamen ze samen in Billy's geboorteplaats Nashville om samen te werken aan een live video voor 'Remember', een nummer dat begint met een reggaezang en eindigt met een funky jam rechtstreeks uit James Brown via Archie Bell and the Drells' "Tighten Up." Cox, die het nummer ook samen met Sover produceerde, herinnerde zich hoe hij en Jimi op weg waren om het nummer opnieuw op te nemen voordat hij stierf, en dat Billy het met Greg wilde doen als een vorm van eerbetoon, onder de indruk van Sovers. ' 'nederigheid' en toewijding aan zijn vak.


tracks:

01 Dark House
02 Freedom pt.2
03 Temptation
04 Manic Depression
05 One Way Train
06 Tonight
07 Livig on the Edge
08 Song 28
09 Stuck in the Rain
10 Remember