© Rootsville.eu

Herb Silverstein (US)
tiltle: Aspenrose
music: Jazz
release date: september 22, 2023
promotion: Kari-On Productions (Kari Gaffney)

© Rootsville 2023


Herbert Silverstein, MD, FACS, geboren in Philadelphia, behaalde zijn B.S. van Dickinson College, cum laude, en zijn MS in fysiologie en MD-graad van de Temple University Medical School. Voordat hij in 1973 naar Sarasota kwam, was Herb lid van het onderwijzend personeel van de Harvard University Medical School, Massachusetts Eye & Ear Infirmary, als directeur van het Walker Biochemistry Research Laboratory, en als universitair hoofddocent en directeur van het Otological Research Laboratory aan de Universiteit van Pennsylvania. Medische school.

Dr. Silverstein wordt internationaal beschouwd als een toonaangevende autoriteit op het gebied van de ziekte van Menière. Hij ontving in 1996 de prestigieuze Gold Medal Honor Award van de Prosper Menière Societys voor zijn bijdragen aan het begrijpen van de biochemie van de ziekte van Menière en zijn chirurgische ontwikkelingen om de ziekte te behandelen. Hij was een van de eerste artsen in de VS die een laseroperatie in het oor gebruikte om het gehoor te herstellen bij patiënten met otosclerose. Hij was een vroege onderzoeker van het cochleair implantaat om geluid te brengen bij diep doven. Hij heeft een nieuwe procedure voor otosclerose ontwikkeld, de Laser STAMP (Laser Stapedotomy Minus Prosthesis), waarvoor geen prothese nodig is om het gehoor van de patiënt te herstellen, en vele minimaal invasieve chirurgische technieken, waaronder de Silverstein MicroWick voor de behandeling van de ziekte van Meniérè, tinnitus en plotselinge doofheid bij langdurige intratympanische medicatie. Hij ontwikkelde een nieuwe procedure om de symptomen van hyperacusis/geluidsintolerantie te verlichten.

Herbert Silverstein, MD, FACS, president en oprichter van het Florida Ear & Sinus Center en de Ear Research Foundation, wordt sinds 1979 consequent erkend als een van de ‘beste artsen in de VS’. Hij is al meer dan 35 jaar toonaangevend op het gebied van otologie (de wetenschap van het oor) en ontwikkelt chirurgische en diagnostische procedures; het uitvinden van instrumenten (zoals de gezichtszenuwmonitor/stimulator); lesgeven aan medische studenten, bewoners en fellows; en mensen uit alle lagen van de bevolking helpen.

Dr. Silverstein is klinisch hoogleraar chirurgie aan de onderwijsfaculteit van de University of Pennsylvania Medical School en aan de University of South Florida. Hij is Board Certified in Otolaryngologie en is Fellow van het American College of Surgeons. Hij is een actief lid van vele medische verenigingen, waaronder de prestigieuze American Otological Society, American Neurotology Society en de Triologic Society. Hij maakt deel uit van de adviserende staf van het Sarasota Memorial Hospital.In 1979 richtte Dr. Silverstein de Ear Research Foundation op. Tegenwoordig is hij voorzitter en medisch directeur. Dr. Silverstein, een actieve onderzoeker, spreekt op vele jaarlijkse internationale medische bijeenkomsten en is de auteur van meer dan 250 wetenschappelijke artikelen, zes leerboeken en video's. Tot zijn vele onderscheidingen en onderscheidingen behoren de 2e Howard P. House Award for Excellence in Ear Surgery en de 10e Prosper Meniere Society Gold Medal Honor Award. In 2017 hield hij de 7e House Memorial Lecture bij AAO-HNS. Hij is een van de 25 otologen in Amerika die sinds 1979 herhaaldelijk tot de beste artsen in de VS zijn verkozen.

tracks:

1. Happy Daze 6:28
2. Monday Morning 4:27
3. My Way of the Higway 6:10
4. My Four Legged Girlfriend 4:52
5. Si Senorita 4:31
6. Our Little Secret 3:49
7. Synchrony 2:51
8. SB Blues 4:51
9. She Only Has Eyes for Herb 3:53
10. Waiting by the Window 5:13
11. Helix 49 4:43
12. Zorro 4:27