© Rootsville.eu

Jae Sinnett's Zero to 60 Quartet (US)
tiltle: Commitment
music: Jazz
release date: 2023
info artist: Jae Sinnett
promotion: Kari-On Productions (Kari Gaffney)

© Rootsville 2023


Als jazzpedagoog doceerde Jae acht jaar geschiedenis, theorie en percussie aan de Governor's School for the Arts in Norfolk, VA. Hij regisseerde ook de GSA Big Band en Jazz Combo's. Hij was adjunct-drumset- en jazzensemble-instructeur aan de Christopher Newport University in Newport News, VA. Jae ging naar de Norfolk State en Old Dominion Universities als hoofdvak muziekeducatie. Hij is een Sonor Drums en Sabian Cymbals-artiest en wordt al meer dan 30 jaar door beide bedrijven gesponsord. Hij is ook een reizende clinicus en muziekpedagoog, geeft masterclasses aan vele universiteiten en treedt op als gastartiest bij de ensembles die zijn composities uitvoeren.

Jae Sinnett, geboren in Donora, PA, kwam halverwege de jaren 70 naar Virginia om te dienen bij de Amerikaanse marine. Na het voltooien van zijn militaire dienst begon hij zijn muziekcarrière door eerst naar de Norfolk State University te gaan als hoofdvak muziekeducatie. Hij ontwikkelde zich tot een volmaakte drummer, componist en bandleider die 19 albums heeft geproduceerd als leider en verschillende als sideman.

Jae's eerste optreden / instructievideo Musical Drumming Concepts werd uitgebracht in 2001. Het tijdschrift Modern Drummer beoordeelde het met een 8 op 10. Het benadrukt zijn composities, filosofische leervaardigheden en drummen in verschillende stijlen, meters en rechte en swingende achtste-nootconcepten. Het trio bracht in 2009 hun eerste dvd met liveconcerten uit, An Evening with the Jae Sinnett Trio: Live at WHRO. De dvd werd opgenomen in de televisiestudio's van WHRO, een openbare omroep voor de regio Hampton Roads, VA.

Jae's andere professionele leven heeft hem in zijn 37e jaar (2023), als jazzproducent en gastheer voor NPR-partner WHRV-FM 89.5 in Norfolk, VA. Jae organiseert de populaire jazzshow Sinnett in Session van maandag tot en met donderdagavond en op zondagmiddag . Hij presenteert ook The R&B Chronicles, te horen op vrijdagavond van 19.00 tot 20.00 uur. Zijn Sinnett in Session jazz-radioshow is een van de vier uur durende jazzshows in het land die de hoogste opbrengst genereert uit fondsenwerving.

Elk stuk is gebaseerd op diepe harmonische, melodische en ritmische inhoud en vertelt zijn eigen verhaal. Het is een drop-the-needle record. Overal waar je komt, vind je iets intrigerends en gedenkwaardigs. Toewijding is het begin van het proces om excellentie te bereiken.

tracks:

1. Takin It There 5:09 (Jae Sinnett)
2. Wait For Me 6:22 (Allen Farnham)
3. Morning 6:57 (Claire Fischer)
4. Simone 7:27 (Frank Foster)
5. Skylark 8:18 (J Mercer/Hoagy Carmichael)
6. Muhammara’s Dance 7:10 (Jae Sinnett)
7. Everything Must Change 6:59 (Benard Ighner)
8. Be It As It May 7:54 (Allen Farnham)
9. Guise 5:40 (Jae Sinnett)
10. No More Blues (Chega De Saudade) 6:13 (AC Jobim/Vinicius de Moraes)

musicans:

Jae Sinnett: drums
Randy Brecker: trumpet and flugelhorn
Allen Farnham: piano
Steve Wilson: alto and soprano saxophones
Terry Burrell: acoustic and electric Bass