© Rootsville.eu

Jan Geysen (B)
tiltle: The Siver Lining
music: Singer-songwriter
release date: 2023
label: independent
info artist: Jan Geysen


© Rootsville 2023

 

Altijd fijn om nieuwe Belgische artiesten te ontdekken. Zo kreeg ik na Duvelblues deze schitterende plaat van Jan Geysen in handen en het is zeker de moeite waard om die te ontdekken.

Jan Geysen (43) is een Antwerpse singer-songwriter en zijn repertoire wordt beïnvloed door diverse muziekgenres zoals country, folk, pop en rock Hij heeft zijn roots in Wuustwezel. Na een lange muzikale zoektocht, startte hij enkele jaren geleden met zangeres Ine Aerts een muzikaal duo-project: The Hinge. Maar daarnaast bewandelt Jan nog andere muzikale paden.

Het zat al even in zijn pijplijn, maar nu komt Jan met eigen werk aandraven. Na een lange en intense voorbereiding bracht hij zijn  eerste solo album uit: ‘The Silver Lining’. De songs op het album vertellen de levensweg van Jan tijdens de afgelopen jaren, bezaaid met kuilen en hobbels. Zijn persoonlijke ervaringen tijdens die moeilijke periode gaven de inspiratie voor de songs en dat hoor je ook ietwat aan de duistere kant die soms in de muziek hangt en mij bijwijlen doen denken aan Nick Cave. De songs worden met passie gebracht en dat kan je horen aan de warme stem van Jan en soms klinkt het heel melancholisch, maar nooit vervelend. Integendeel, na elke song sta je te popelen om de volgende te horen.

Dit is een heel aangename plaat. De arrangementen zijn top het album straalt een bepaalde sfeer uit die je moeilijk kan uitleggen. De enige oplossing is er naar te luisteren, je gaat versteld staan. De nummers van ‘The Silver Lining’ laten zien dat hij een eigen(zinnige) mix heeft gemaakt van de genres die hem beïnvloeden.

tracks:

1. Let It Rain
2. In Heaven You Reside
3. Omission
4. The Silver Lining
5. As Long As There’s A Light Above My Head
6. It Will Stop
7. No Walk In The Park

Musicians:

Jan Geysen: zang, harmonica, cello, piano
Geert van Kelst: contrabas
Michiel de Borgher: drums
Ine Aerts: backing vocals
Jan Coelus: slide- en elektrische gitaar