© Rootsville.eu

Jared Sims (US)
tiltle: Hellbender
music: Jazz
release date: april 07, 2023
info artist: Jared Sims
promotion: Kari-On Productions (Kari Gaffney)

© Rootsville 2023


Jared Sims, een multi-instrumentalist speelt op alle saxofoons, klarinet en fluit. Hij toerde door de Verenigde Staten en in Europa, Zuid-Amerika, Azië en India.

Hellbender (the Resistance) is een project dat de wens van Jared Sims om jazz in een rockformaat te spelen, weergeeft. Geïnspireerd door jazzplaten als Steve Grossman-album Some Shapes to Come en Miles Davis, On the Corner, maar ook dubreggae- en funkmuziek. Sims heeft andere projecten die zich bezighouden met funkritmes - met name Duochrome, dus hij heeft ervoor gekozen om rockritmes te verkennen.

De muzikanten zijn Randy Wooten: muzikaal leider en drummer van Blue Man Group in Boston, Marc Friedman: bassist van bands als The Slip, Natalie Merchant en Ryan Montbleau, James Rohr: pianist van Boston's band The Blue Ribbons, Andrew Stern: gitarist met Naftule's Dream, Beat Circus en Andrew Stern Trio en Jared Sims: saxofonist en multi-instrumentalist, treedt internationaal op en is de directeur van Jazz en Commercial Music aan de West Virginia University

Sims is verschenen op meer dan 40 verschillende opnames die meerdere genres doorkruisen. Zijn meest recente solo-opnames zijn onder andere Against All Odds (2022 op Origin), Sky View (2022 op Vintage League Music), Analogy of the Sun (2021 op MCG Jazz), The Mind Reveals (2019 op Ropeadope Records), The New York Sessions (2018 op Ropeadope Records), adreswijziging (2017 op Ropeadope Records), Layers (2016), The New Stablemates (2012 op Arabesque Records), Convergence (uitgebracht in 2011) en Acoustic Shadow (uitgebracht in 2009). Zijn andere opgenomen werk omvat muziek voor pretparken, tv-commercials en videogames. Zijn tenorsaxofoon is prominent aanwezig in de PBS-documentaire We Knew What We Had, een profiel van de geschiedenis van de jazz in Pittsburgh.

Sims heeft opgetreden op drie opnames die vier sterren kregen in DownBeat Magazine: Blueprint Project met Cecil McBee en Matt Wilson, People I Like met Han Bennink en de Dead Cat Bounce-opname Home Speaks to the Wandering.

tracks:

1. Ensuing Plight 05:46
2. Infinite Colossus 05:16
3. Alpha 1    04:18
4. Earth 05:15
5. Vertigo 04:15
6. Ground Control  03:41
7. Orbital 04:13