© Rootsville.eu

Jimmi 'Prime Time' Smith & Bob Corritore (US)
tiltle: The World in A Jug
music: Blues
release date: february 10, 2023
label: VizzTone
info artist: Bob Corritore - Jimmi 'Priemetime' Smith


© Rootsville 2023


Uit deze 'The World in A Jug' van Chicago bluesman Jimmi 'Prime Time' Smith en Harmonica speler Bob Corritore werd 'Soul Food' geselcteerd om als single te worden uitgebracht. Deze 'The World in A Jug' hoort thuis in de 'From The Vaults' series van producer Bob Corritore, net als de albums Corritore & Friends' uit 2022 en datzelfde jaar ook uitgegeven album 'Tell Me 'Bout It' samen met Louisiana Red. Ook vroegere uitgaven met Kid Ramos, Dave Riley en Henri Gray komen uit dizelfde kluis.

Jimi "Primetime" Smith komt uit het hart van de Maxwell Street-bluesscene en is de zoon van de invloedrijke bluesvrouw Johnnie Mae Dunson, leerde als tiener gitaar van Jimmy Reed en trad op met tal van bluesartiesten in grote clubs en festivals. Blues-mondharmonicameester en -producer Bob Corritore heeft een sterke aanwezigheid verworven in de hedendaagse bluesmarkt door een solide output van muziek uit zijn legendarische "Vaults" en huidige juweeltjes uit te brengen. Bob werkt samen met Jimi sinds hij zeven jaar geleden opnieuw contact maakte in Arizona, en dit album documenteert hun muzikale avonturen tot nu toe, luidruchtig bluesplezier van deze moderne Chicago-bluesmeesters!

Op het album vinden we 10 nummers terug en opener ' I Got The World In A Jug' vindt je ook al terug op het in 2019 uitgegeven album 'Do The Hip-Shake Baby!' en dus niets nieuws onder de zon. 'Soul Food' lijkt wel een oude rhythm 'n blues floorfiller daar waar de rest van deze ''The World in A Jug' Chicago blues zoalw se het kennen. Shuffles zijn dan het logische gevolg zoals ook de titeltrack en 'Walkin'.

Tracks:
01. I Got The World In A Jug
02. Love Her With A Feeling
03. You For Me
04. Blinded
05. In A Spin
06. Soul Food
07. Walkin’
08. We Got To Stick Together
09. Southbound
10. Fire And Ice