© Rootsville.eu

Joe Krown (US)
tiltle: Tribute
music: Blues - Rhythm 'n Blues
release date: 2023
label: Sledgehammer
promotion: Michelle Castiglia (Mail)
info artist: Joe Krown


© Rootsville 2023


Joe Krown is een inwoner en is gevestigd in de stad New Orleans. Hij is een piano in New Orleans-stijl en Hammond B-3-speler. Hij is een door Hammond onderschreven artiest en maakt deel uit van de Hammond-artiestenfamilie. Joe's speelde sinds 2001 elk jaar op het New Orleans Jazz and Heritage Festival en sinds 1998 elk jaar op het French Quarter Festival. Hij is tweemaal genomineerd en won in 2000 een New Orleans Big Easy Award in de categorie Blues. Zijn trio met Johnny Sansone & John Fohl won in 2004 een New Orleans Big Easy Award in de categorie Blues. Zijn Hammond-orgeltrio met de legendarische Louisiana-gitarist Walter Wolfman Washington won in 2009 een New Orleans Big Easy Award in de Blues-categorie en in 2009 een Offbeat Award voor Beste R&B/Funk-album. In april 2014 werd hij geëerd met een Piano Legacy Award, uitgereikt door het New Orleans Jazz Orchestra en omdat hij een "Master of Piano" was. Hij toert momenteel door de VS en de wereld als orgel-/pianospeler voor de meermaals bekroonde Kenny Wayne Shepherd Band, die bovenaan de hitlijsten staat.

Joe Krown's "Tribute" is een plaat in New Orleans-pianostijl. Het is een eerbetoon aan alle grote pianisten die de architecten van deze stijl waren: Professor Longhair, Allen Toussaint, Dr. John en James Booker. Er zijn 3 originele composities en 8 covers geschreven door en/of uitgevoerd door een van deze legendarische pianisten.

Er zijn 8 instrumentale nummers en 3 vocale nummers met New Orleans-legendes Walter Wolfman Washington, Ivan Neville en Kenny Wayne Shepherd Band-zanger Noah Hunt. Andere gasten zijn gitarist Leo Nocentelli van de oorspronkelijke New Orleans-supergroep The Meters, mondharmonica-expert Jason Ricci en saxofonist Joe Sublett van de Phantom Blues Band. "Tribute" is precies dat, een eerbetoon aan de roots en klanken van de piano uit New Orleans.

tracks:

01 All of It
02 Such A Night
03 Classified
04 With You In Mind
05 Ode To Mr Davis
06 Tribute to Fess
07 Dorothy
08 Feels So Bad
09 Something On Your Mind
10 Southern Nights
11 Gumbo Boogie