© Rootsville.eu

John Chin (US)
tiltle: Sun of Music
music: Jazz
release date: november 03, 2023
promotion: Lydia Liebman Promotions
info artist:
John Chin

© Rootsville 2023


Sommige live-albums maken heel duidelijk dat je er niet bij was. Het is alsof je door een etalage kijkt naar items die je wel kunt zien, maar niet kunt aanraken. Sun Of Music: Live From The Lockdown van pianist John Chin is een heel andere ervaring. Als je naar deze plaat luistert, word je door tijd en ruimte getransporteerd naar een van de legendarische liverooms van New York, en zie je hoe drie artiesten muziek maken die alleen kan voortkomen uit vertrouwen en een gedeelde artistieke visie, geboren uit lange jaren samen op de muziektent.

Sun Of Music werd opgenomen in augustus 2020, tijdens het hoogtepunt van de lockdown, zonder publiek behalve een paar Smalls-medewerkers. Het trio had al maanden niet meer samen gespeeld of elkaar zelfs maar gezien. Voor Chin was het leven een achtbaan geweest. Hij kreeg een ernstig geval van Covid toen de lockdown in maart begon. Zijn vrouw begon te bevallen terwijl hij nog ziek was. Toen, twee dagen nadat zijn koorts was verdwenen, werd zijn eerste kind geboren. Voor het eerst in zijn volwassen leven speelde hij zelfs een paar weken geen piano. De show in Smalls was daarom louterend.

Het repertoire op Sun Of Music komt voort uit nummers die het trio regelmatig speelt. Er zit altijd iets van Wayne Shorter in; voor deze show kozen ze "Speak No Evil" en "Fall." Ze sluiten hun sets vaak af zoals ze hier doen, met 'Montara' van Bobby Hutcherson. Maar bekendheid leidde in dit geval tot innovatie. Chin zei dat er gedurende de hele set verrassende momenten waren, zoals tijdens hun vertolking van "Pure Imagination".

tracks:

1.Bermuda Triangle Eyes (Kelvin Sholar)
2.Speak No Evil (Wayne Shorter)
3.Fall (WayneShorter)
4.Intermezzo (Sean Conly)
5.Pure Imagination (Leslie Bricusse, Anthony Newley)
6.Countdown (John Coltrane)
7.Montara (Bobby Hutcherson)