© Rootsville.eu

John Mayall's Bluesbreakers (UK)
tiltle: Live in 1967 vol.3
music: Blues
release date:2023
promotion: Michelle Castiglia (Mail)
info artist: John Mayall


© Rootsville 2023


De Godfather of British Blues, John Mayall, kondigt met trots de aanstaande release aan van zijn onlangs gerestaureerde album, John Mayall & the Bluesbreakers, Live in 1967 – Volume Three. Het is het derde en laatste deel in de serie. Deze opname bevat de originele line-up van Fleetwood Mac: Peter Green, John McVie en Mick Fleetwood. Live in 1967 – Volume Two uit 2016 werd door Rolling Stone geprezen als een “Welcome Seconbd Helping”.

Een van de meest invloedrijke bands in de geschiedenis van de klassieke rock, opgenomen door toegewijde fan Tom Huissen die in 1967 zijn eenkanaals reel-to-reel bandrecorder meenam naar vijf Londense clubs. Deze historische optredens waren vijftig jaar lang ongehoord. Onlangs heeft Mayall de banden in bezit gekregen en begon ze te restaureren met technische hulp van Eric Corne van Forty Below Records. Corne voegt hieraan toe: “Hoewel de bronopname erg ruw was en het eindresultaat zeker geen hi-fidelity is, slaagt het er wel in om ons te laten horen hoe spectaculair deze uitvoeringen zijn.” Gedurende een periode van twee jaar speelden in de band ook Eric Clapton en Mick Taylor van The Rolling Stones.

Mayall, die afgelopen november 89 werd, verdiende in 2023 zijn tweede Grammy®-nominatie voor zijn laatste album, The Sun is Shining Down. The Sun is Shining Down was het vijfde studioalbum van Mayall, gecoproduceerd met Eric Corne, voor Forty Below Records, een vruchtbare samenwerking die begon met A Special Life uit 2014. Mayall’s recente Forty Below-releases hebben een diverse groep gasten te zien gegeven, waaronder Joe Walsh, Todd Rundgren, Little Steven Van Zandt, Joe Bonamassa, Marcus King, Rush’s Alex Lifeson en The Heartbreakers’


tracks:

01. Brand New Start (4:15)
02. Tears In My Eyes (6:58)
03. Stand Back Baby (2:39)
04. Greeny (7:33)
05. Talk To Your Daughter (2:58)
06. Your Funeral And My Trial (4:06)
07. The Stumble (4:54)
08. Double Trouble (6:51)