© Rootsville.eu

John Wojciekowski (US)
tiltle: Swing of the Pendulum
music: Jazz
release date: august 18, 2023
label: AFAR Music
promotion: Lydia Liebman Promotions
info artist:
John Wojciekowski

© Rootsville 2023


Wojciechowski , oorspronkelijk afkomstig uit Detroit, is al twee decennia een veelgevraagd artiest en docent in de Chicago-scene. Met de eerste begeleiders in pianist Xavier Davis, bassist Clark Sommers en drummer Dana Hall markeert Swing of the Pendulum zijn volgende stap in de evolutie.
De hoogtepunten van Swing of the Pendulum, zoals 'The Leaves Fall to the Ground', 'Peripheral Vision' en 'The Greater the Distance', tonen Wojciechowski's kardinale eigenschappen als artiest. Zijn geluid is rond en gedurfd, met een boeiend randje dat diep snijdt. Hij blijft persoonlijk en houdt tegelijkertijd vast aan de tenortraditie. Misschien wel het belangrijkste is dat Wojciechowski de muziek uit zijn hengsels laat swingen.

"Als ik muziek speel, probeer ik de muziek te spelen die ik hoor", legt Wojciechowski uit, met zijn ingetogenheid uit het Midwesten. "Dat is het resultaat van de muziek waar ik naar heb geluisterd, en de mensen door wie ik ben beïnvloed, en de verschillende genres die ik leuk vind."
Wat betreft zijn samenspel met Xavier Davis, Clark Sommers en Dana Hall? "Ik speel graag interactieve muziek", benadrukt Wojciechowski. "Ik speel graag met muzikanten die geïnteresseerd zijn in een groepsdialoog - in het moment op elkaar reageren."

De jarenlange samenwerking van Wojciechowski met zijn begeleiders vormt dan ook het kloppend hart van Swing of the Pendulum. Bijna de hele 20 jaar dat hij in de Windy City heeft doorgebracht, heeft Wojciechowski een alliantie onderhouden met bassist Sommers en drummer Hall.

tracks:

  1. The Leaves Fall to the Ground
  2. Swing of the Pendulum
  3. Past Reflections
  4. Peripheral Vision
  5. Bass Intro
  6. Minds Eye
  7. The Greater the Distance
  8. Lexicon