© Rootsville.eu

Jono Manson (US)
tiltle: Stars Enough To Guide Me
music: Singer-songwriter
release date: 2023
label: Blue Rose Music
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist:
Jono Manson

© Rootsville 2023


'No New Kind Of Blue' is een duet met mijn oude vriend John Popper van Blues Traveler", zegt zanger, songwriter, muzikant en producer Jono Manson over zijn 2e single van zijn nieuwe album, "Stars Enough To Guide Me". Het nummer is geschreven in samenwerking met zijn vrouw, Caline Welles. Het heeft een onderliggende boodschap van eenheid door diversiteit en, zonder er zwaar over te zijn, herinnert ons eraan dat we allemaal, zoals de tekst aangeeft, 'gewoon op doorreis' zijn.

Jono Manson is een zeer begaafd schrijver, producer en performer, Jono Manson en weeft de ongelijksoortige draden van zijn opmerkelijke leven tot een boeiend, samenhangend geheel op nieuwe album. Opgenomen in Manson's eigen The Kitchen Sink-studio in Santa Fe, NM, brengt de collectie een hele reeks speciale gasten samen uit de hele carrière van Manson om een eclectisch, genre-buigend geluid te creëren dat zowel naar de toekomst kijkt als tegelijkertijd het verleden eert.

In de komende decennia werd Manson een cultfavoriet in Italië waardoor hij zijn eigen studio kon openen (waar hij samenwerkte met onder andere Amanda Palmer, T Bone Burnett en Ray Wylie Hubbard); produceren tot in Pakistan, en treden zelfs op in Madison Square Garden naast Bruce Springsteen, Taj Mahal en Emmylou Harris voor de 90e verjaardag van Pete Seeger.


tracks:

1.1 Lights Go Out
1.2 On the Downlow
1.3 No New Kind of Blue (Feat. John Popper)
1.4 The Further Adventures of Goat Boy and the Clown
1.5 Timberline (Feat. Trevor Bahnson)
1.6 The Last Man Shot in the War
1.7 Make It Through to Spring
1.8 As Long As Grass Grows
1.9 Alone (Feat. David Berkeley)
1.10 Before We Get Stupid (Feat. Crystal Bowersox)
1.11 Late Bloomer (Feat. Eliza Gilkyson)