© Rootsville.eu

JW-Jones (Can)
tiltle: Everything Now
music: Blues
release date: may 26, 2023
label: Solid Blues Records
info artist: JW-Jones

© Rootsville 2023


Na het winnen van "Beste Gitarist" op de International Blues Challenge 2020 in Memphis, begon Jones te werken aan zijn 12e release ''Everything Now' bevat zwaargewicht instrumentale ondersteuning: de legendarische Jimmie Vaughan, The Texas Horns, Rob McNelley, Stanton Moore, Aaron Sterling, en bevat onbekend sonisch terrein voor Jones met echte strijkers op het uitzonderlijke 'To Tell You the Truth (I Lied ).”De opnames werden geproduceerd in Austin, Texas, met multi-platina-verkopende artiest Gordie Johnson, evenals in Ottawa, Canada, met een oude medewerker Eric Eggleston.

De Texas Horns zijn oude vrienden en frequente toermaatjes. “Texas Horns-leider Kaz Kazanoff is al een paar decennia een vriend, sinds we voor het eerst samen speelden op het Ottawa Blues Festival in 2002. Als we in Austin zijn, stelt hij zijn huis open voor mijn hele band, en ik heb altijd wilde The Texas Horns op een plaat krijgen. Omdat ik al in Austin was om met Gordie Johnson te werken, was het gemakkelijk voor Kaz, Al Gomez en John Mills om de studio te bezoeken om op te nemen. Ze gaven het meest oprechte nummer op de plaat, 'When you Left', het perfecte gevoel. Het betekent zoveel voor me dat The Texas Horns deel uitmaken van zo'n speciaal nummer.

JW schreef het hele album samen met mede-Canadese legendes Johnson en Dick Cooper en gelooft heilig in de verdienste van het nieuwe materiaal. "Ik ben ongelooflijk trots op deze liedjes en deze muziek", zegt Jones. “Het is 100% originele roots en blues met een variatie aan grooves, feel en persoonlijke teksten.

Het openingsnummer van Everything Now is het titelnummer 'Everything Now'. Het is een vrolijk soul/bluesnummer met een sterk refrein en een pop-achtige bridge. Meester New Orleans-drummer Stanton Moore van Galactic voegt een prachtige groove toe aan deze bottenbreker en je dag wordt beter zodra je het voelt. Jones zingt boeiend en zet ook meer dan een paar zoete gitaarlijnen neer.

"Keeping Me Up" is een humeurig en klein rocknummer over het krijgen van grappige vibes uit de slaap van je partner praten. Het is een gaaf, midtempo nummer met veel mooi gitaarwerk op ritme en lead. Fans van een bepaalde leeftijd zullen de vintage powerpop-invloed op de melodieën herkennen, een combinatie van strakke hooks en vuile gitaren zoals genre-innovators Cheap Trick en The Knack. Het is een geweldig geluid en het is goed om te zien dat het terugkomt.

De levensechte disfunctie van "Papa's In The Pen" is een gigantisch stuk noir uit de echte wereld dat het verhaal vertelt van iemand die opgroeit met een paar behoorlijk vage ouders. Het is een dramatisch nummer dat zeker de goederen levert. De Texaanse gitaarkoning Jimmie Vaughan komt langs om te jammen op het rollende en rollende 'Take Your Time'. Vaughn en Jones lichten deze allebei op gitaar op en klinken volledig levend terwijl ze van elkaar spelen. Jimmie is een levende legende en hij klinkt hier net zo geweldig als altijd. Net als het hele album is dit een goed geschreven deuntje dat zijn doel raakt en snel in je afspeellijsten terechtkomt. Jones heeft zeker de touch.

Het zachte "When You Left" bevat The Texas Horns, wat altijd goed nieuws is. Het nummer is een eerlijke, soulvolle ballad over de ondergang van de liefde en Jones vertelt het verhaal van een plotselinge breuk met oprechte emotie. De Texas Horns vormen de taart van het arrangement en maken dit weer een onvergetelijke selectie.

JW-Jones stapt groots uit op Everything Now en de set gaat veel doen om zijn toch al hoge profiel te vergroten. Hij heeft die ideale balans tussen een gitaarman en een singer-songwriter die zoveel anderen niet bereiken. Elke noot en elk woord staat op de juiste plaats en je wilt naar elk nummer luisteren. Sterk aanbevolen.

tracks:

01. Everything Now (Feat. Stanton Moore) (4:03)
02. Keeping Me Up (2:45)
03. Papa's In The Pen (Feat. Aaron Sterling) (3:40)
04. Take Your Time (Feat. Jimmie Vaughan) (4:02)
05. To Tell You The Truth (I Lied) (3:46)
06. My Luck (Feat. Rob McNelley) (3:50)
07. It's Not Raining In L.A. (3:17)
08. When You Left (Feat. The Texas Horns) (3:24)
09. Works Every Time (3:38)
10. I Choose You (2:55)
11. Good To Be True (Feat. Big Sugar) (3:42)