© Rootsville.eu

Kaliopio & The Blues Messengers (Aus)
tiltle: Blues For Minnie
music: Blues
release date: 2023
label: independent
info artist: Kalipio & The Blues Messengers


© Rootsville 2023


Kaliopi & the Blues Messengers vierden hun eerste jubileum met optredens op het St Kilda Blues Festival na de officiële lancering op het Glenmaggie Blues & Roots Festival in 2022 en hadden het hele jaar door een levendig publiek. Gebaseerd op de grote deltabluestraditie van krachtige bluesvrouwen die er hun eigen draai aan gaven en bluesmannen, brachten Kaliopi & the Blues Messengers in december 2022 hun debuutsingle "When the Levee Breaks" uit, met positieve recensies, nationale airplay en steun bij het uitrollen van hun debuutsingle.

Sampler-EP met 3 nummers, "Highway #9 Studio Sessions", inclusief "Kissing in the Dark" en 'Troublin' Blues" in mei met de officiële tweede originele single release op Internationale Vrouwendag "Troublin Blues" van hun debuutstudioalbum. Nu zal het langverwachte debuutalbum "Blues For Minnie" met tien nummers een aantal originele juweeltjes bevatten, een eerbetoon aan Koko Taylor en zeven geselecteerde Memphis Minnie-tracks die de band heeft aangescherpt bij het ontwikkelen van hun unieke stijl.

Kaliopi & the Blues Messengers hebben zich verdiept in de deltablues van vóór de Tweede Wereldoorlog en hebben de werken van Memphis Minnie als basis gearrangeerd, waarbij ze hun unieke textuur hebben ontwikkeld met behulp van de fretloze bas als een sousafoon met smaken van vroege Dixieland-piano, wevende klarinetblueslicks en Delta Bluesgitaar over swingende groove shuffles aangevuld met Kaliopi's krachtige soulvolle zang. De Blues Messengers op "Blues For Minnie" zijn Connor O'Neil & Chris Schurmann (bas en contrabas); Lisette Payet (piano, orgel, achtergrondzang); Tony Wheeler & Nick Pearce (klarinet); Les Oldman (drums, percussie, achtergrondzang) en Kaliopi Stavropoulos (zang, gitaar).

tracks:

1. Black Cat Blues (3:45)
2. Kissing In The Dark (2:25)
3. Messin' With The Blues (5:09)
4. Hoodoo Lady (2:40)
5. When The Levee Breaks (2:56)
6. Troublin' Blues (3:00)
7. Dirty Mother Fur Ya (For You) (2:56)
8. I Hate To See The Sun Go Down (3:46)
9. Me And My Chauffeur Blues (Chauffeur Blues) (3:27)
10. Voodoo Wooman (4:12)