© Rootsville.eu

Kaz Hawkins (N-Irl)
tiltle: Until We Meet Again
music: Blues
release date: may 26, 2023
info artist: Kaz Hwakins


© Rootsville 2023


Als ze zingt, neemt Kaz Hawkins ons mee in haar uitgestrekte en kleurrijke universum, eenvoudige woorden drukken de sterke emoties uit waarover ze schrijft in een artistiek universum dat past bij haar innemende en vrije persoonlijkheid. Kaz Hawkins heeft nooit een geheim gemaakt van haar pijnlijke verleden, maar haar verhaal is haar kracht geworden in het schrijven van soulvolle teksten en zingen met een zeldzame oprechtheid en intensiteit. Kaz speelde 20 jaar lang andermans muziek en ontdekte haar talent als songwriter in gedichten die ze in het geheim had geschreven. Deze gedichten werden vervolgens songteksten toen ze de melodieën die ze in gedachten had in haar eigen woorden begon te zetten.

Vooral bekend om haar ballads als "Because You Love Me" en "Lipstick and Cocaine" (later omgedoopt tot "One More Fight") werden deze nummers geboren en vonden ze meteen hun publiek. Een eclectisch publiek: jong, oud, man, vrouw, Engelstalig en niet-Engelstalig... Iedereen wordt geraakt door deze liedjes, die het handelsmerk zijn van deze unieke Noord-Ierse artiest. Kaz' wereld is ook gemaakt van geweldige blues- en soulreferenties, gitaarriffs en iconische optredens op het podium. Zo legde ze haar naam en stem op de Ierse scene en vervolgens op de Europese scene door in 2017 de European Blues Challenge te winnen. Kaz Hawkins, benaderd door het Franse platenlabel Dixiefrog, presenteerde in 2022 "My Life and I". tracks die Kaz introduceerden bij het Franse publiek, dat haar sinds 2018 adopteerde via een reeks concerten en festivals.

In januari 2023 werd Kaz Hawkins 50, een leeftijd waarvan ze nooit had gedacht dat ze die zou bereiken, dus wilde ze van dit jaar een groot feest maken, een uitzonderlijke gebeurtenis in een uitzonderlijk leven. Wat is er uitzonderlijker dan de release van een nieuw album met nieuwe composities. Dit is hoe "Until We Meet Again" tot stand kwam, een album naar het beeld van de maker, vol felle kleuren en positieve vibes, gemaakt voor iedereen die worstelt om hen te helpen de kracht te vinden om te vechten en te overleven. Een niet te classificeren werk met ontroerende ballads, gospelsongs, rockgitaarsolo's en zelfs een knipoog naar Kaz' thuisland terwijl ze wat Ierse klanken aan de mix toevoegde.

 

tracks:

1. Pray To (4:56)
2. Get Up And Go (4:24)
3. The River That Sings (3:44)
4. Hold On For Home (4:33)
5. Lonely Boy (3:49)
6. Until We Meet Again (3:40)
7. Don't Make Mama Cry (4:15)
8. Standing Tall (4:09)
9. I Gotta Be Me (4:19)
10. Get The Jack From The Bottle (3:47)
11. One More Fight (Bonus) (4:59)