© Rootsville.eu

Kyle Culkin (US)
tiltle: Shotgun Ridge
music: Blues - Americana
release date: june 30, 2023
label: Tonebucker Records
info artist: Kyle Culkin
promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

© Rootsville 2023


Kyle Culkin is een Amerikaanse songwriter, gitarist en artiest voor rootsmuziek. Hij heeft de afgelopen twee decennia gewerkt als multi-instrumentalist en gitarist voor nationaal toerende acts zoals The Jeff Jensen Band. Culkin opende voor de grote B.B. King tijdens zijn 80ste verjaardagstour toen The King of the Blues verkondigde: "Deze jongen kan spelen"!

Vandaag, met jarenlange ervaring op zak, speelt Culkin Amerikaanse rootsmuziek die een waarheidsgetrouwe authenticiteit uitstraalt van hard geleerde lessen van het leven onderweg. In elk nummer combineert hij een leuk en geestig gevoel voor humor met de worstelingen van het leven. De veelgeprezen albums van Culkin bevatten een mix van country, rock, blues en soul die een nieuwe draai geven aan een direct vertrouwd Americana-geluid. Hij overspeelt nooit zijn hand en gebruikt smaak, toon en timing om zijn teksten met de juiste hoeveelheid smaak te kruiden.

Vandaag, met jarenlange ervaring onder zijn riem, is Culkin dat wel Amerikaanse rootsmuziek spelen die waarheidsgetrouw uitstraalt authenticiteit van hard geleerde lessen van het leven op de weg. Hij
combineert een leuk en geestig gevoel voor humor met de strijd van leven in elk nummer. Culkin's veelgeprezen albums bevatten een mix van country, rock, folk en blues die een nieuwe draai aan een
meteen vertrouwd Americana-geluid. Hij overspeelt nooit zijn hand en gebruikt smaak, toon en timing om zijn teksten op smaak te brengen met de juiste hoeveelheid smaak.


tracks:

1. My Baby’s Gone (3:54)
2. Trashy with You (2:50)
3. Whole ‘Nutha Thang (2:27)
4. Two More Bottles of Wine (3:08)
5. Willin’ (3:43)
6. Passing Through (4:41)
7. Creepin’ In (2:55)
8. Angels Get Their Way (2:33)
9. Path of Least Resistance (3:39)
10. Sweet Lullaby (2:39)

musicians:

Kyle Culkin: Guitars, Bass, Vocals
Jade MacRae: Backing Vocals
Adam Gust: Drums and Percussion
Jamieson Trotter: Piano and B3 Organ
Marty Rifkin: Pedal Steel

special guests:

Albert Lee: Guitar and backing vocals on “Whole ‘Nutha Thang”
Johnny Hiland: Guitar on “Two More Bottles of Wine”
Jade MacRae: Vocals on “Creepin’ In”
Ted Russell Kamp: Vocals on “Path of Least Resistance”
Max MacLaury: Vocals and rhythm guitar on “Passing Through”