© Rootsville.eu

Larkin Poe (US)
tiltle: An Acoustic Companion (EP)
music: Blues
release date: 2023
info artist: Larkin Poe


© Rootsville 2023


Vorig jaar brachten de zusjes Rebecca & Megan Lovell aka Larkin Poe nog het album 'Blood Harmony' uit en nu zijn ze er alweer met een nieuwe, weliswaar akoestische EP. Op deze 'An Acoustic Compagnon' bevinden er zich maar 4 nummers.

Larkin Poe is een Amerikaanse rootsrockband onder leiding van de zussen Rebecca Lovell en Megan Lovell. De band is ontstaan in Noord-Georgië en is momenteel gevestigd in Nashville, Tennessee. Larkin Poe staat bekend om hun sterke zuidelijke harmonieën, zware elektrische gitaarriffs en slide-gitaar, en hun muziek trekt vaak vergelijkingen met de stijl van de Allman Brothers. De zusjes Lovell hebben erkenning gekregen voor hun energieke optredens en muzikale bekwaamheid.

De geschiedenis van de band begon met de Lovell Sisters, een akoestisch muziektrio dat in 2005 werd opgericht met hun oudere zus Jessica Lovell. Na het uitbrengen van onafhankelijke albums en vier jaar toeren, gingen de Lovell Sisters in 2009 uit elkaar. In 2010 hergroepeerden Rebecca en Megan Lovell zich als Larkin Poe, waarbij ze hun bandnaam ontleenden aan de naam van hun voorvader, Larkin Poe.

Zoals zoveel kinderen die in de jaren negentig zijn geboren, zijn hun wortels in zoveel verschillende richtingen gegroeid, met invloeden die overal op de kaart voorkomen. Dat maakt deel uit van wat deze vier nummers op An Acoustic Companion zo intrigerend maakt. De blues, die door al die andere inspiratiebronnen wordt gefilterd, maakt deze nummers tot een interessant amalgaam. Hoewel ze aanvankelijk in elektrisch formaat zijn opgenomen, zijn ze door Rebecca en Megan teruggebracht tot hun essentiële akoestische elementen, waardoor ze veel meer op de akoestische nummers lijken die ze oorspronkelijk waren, terwijl het paar gewoon aan de keukentafel zat om het uit te werken.

Hoewel ze nog steeds aan dezelfde tafel creëren, hebben deze opnames iets meer stijl en glans. De drums van “Bad Spell” en “Stubborn Love” illustreren de afstand die ze hebben afgelegd van hun “keuken” creatie naar de opnamestudio. Niet noodzakelijk een slechte zaak, maar gewoon een verschil dat laat zien hoe ver ze zijn gekomen. Megan’s slide werk wordt nog belangrijker op ‘Strike Gold’. De meer intieme setting legt een hogere premie op elke noot. Er is niets om zich achter te verschuilen, niet dat ze dat ooit nodig heeft gehad. De stoffige onverharde wegen van “Southern Comfort” onthullen meer van het klei- en huiselijke gevoel van Georgia dat verloren gaat tussen alle elektriciteit.

Deze opname zou wel eens een opvulmiddel kunnen zijn om nog een paar extra concertkaartjes te verkopen, dat lijkt het soort reductieve logica te zijn dat er niet in slaagt het kunstenaarschap en de toewijding van deze twee vrouwen te erkennen. Ondanks de toeters en bellen en het studiobedrog dat er bestaat, resoneert de akoestische setting van twee alleen maar zingende en spelende vrouwen. Hoewel er misschien een drummer en een bassist aan de mix zijn toegevoegd, gaat An Acoustic Companion in essentie over hout, draad en de stemmen van Larkin Poe.

 

tracks:

01 Bad Spell (Acoustic)
02 Strike Gold (Acoustic)
03 Southern Comfort (Acoustic)
04 Stubborn Love (Acoustic)