© Rootsville.eu

Laurence Jones (UK)
tiltle: Bad Luck & The Blues
music: Bluesrock
release date: 2023
info artist: Laurence Jones


© Rootsville 2023


Opgenomen in The Marshall Studio, gemixt door Chris Sheldon (Jeff Beck, Foo Fighters, King King) en gemasterd in de legendarische Abbey Road Studios door Christian Wright (Jack Bruce, Robin Trower, Ten Years After). Het nieuwste album van Jones is een snuivend, hardrock-bluesalbum met één oog op de klassieke hardrock uit de jaren zeventig, en zijn tegenhanger zeer gericht op het hier en nu. ‘Bad Luck & The Blues’ is een liefdesbrief aan keiharde bluesrock, met een beknopt, eigentijds randje.

De nieuwe plaat verfijnt zijn geluid en keert terug als een powertrio met oude bassist Jack Alexander Timmis (Virgil & The Accelerators) en nieuwe drummer Ash Sheehan (Glenn Hughes, Tony Iommi, The Twang). zijn virtuoze gitaartalenten terwijl hij trouw blijft aan zijn bluesroots. “Ik begon mijn carrière in een powertrio en stapte daar geleidelijk van af. Teruggaan naar die wortels was een kriebel waar ik al tijden aan wilde krabben.” Jones legt uit. “Twee van mijn grootste helden waren Gary Moore en Jimi Hendrix, en dat is de richting die ik in wilde gaan, samen met wat meer hedendaagse invloeden zoals Queens of The Stone Age, Jack White en Royal Blood. Mijn belangrijkste referentiepunt op dit album was Robin Trower. Ik was al jaren fan, maar ik gebruikte de lockdown om me te verdiepen in zijn speelstijl en de toon die hij gebruikte.”

Het keerpunt bij de beslissing om alles uit de kast te halen voor zijn droom, noemt Jones oudejaarsavond van 2022. “Ik heb er een voornemen van mij van gemaakt; daarom veranderde de line-up zo snel vóór de volgende tour”, herinnert hij zich. "Je leeft maar een keer. Ik heb de ziekte van Crohn, dus ik beschouw nooit iets als vanzelfsprekend. Je moet elke dag leven alsof het je laatste is.” Samen met de aankondiging komt de release van de gloednieuwe video ‘LONELY ROAD’, waarin Jones zijn persoonlijke worstelingen en dagelijkse beproevingen erkent, terwijl hij twee handen aan het stuur houdt, en zijn blik gericht op de horizon die voor ons ligt. “We hebben allemaal onze ups en downs, wendingen en bochten, en in veel opzichten komen we op veel kruispunten, maar aan het einde van de reis bereiken we allemaal dezelfde plek.

Geniet van de rit zolang je kunt. We reizen allemaal samen door dit leven, maar als we op de rand staan, lopen we allemaal alleen. “Jarenlang heb ik met de ziekte van Crohn gevochten,” vertelt Jones “en vaak heb ik mijn eigen persoonlijke eenzame weg bewandeld. De ervaringen van iedereen in het leven zijn anders, en we hebben allemaal onze eigen individuele problemen. Dit lied vertelt ons dat we door moeten gaan en op het goede pad moeten blijven. “Lonely Road is live opgenomen in de studio, dus wat je op de plaat hoort, is wat je live krijgt. Echte eerlijke bluesrock gespeeld door drie muzikanten in een kamer, spelend vanuit het hart.”

tracks:

1. Bad Luck & The Blues (4:09)
2. I'm Gone (4:28)
3. Lonely Road (3:44)
4. Don't You Leave Me This Way (5:10)
5. Lost & Broken (3:15)
6. Stuck In The Night (3:37)
7. Take Control (2:32)
8. Out In The Distance (4:13)
9. Woman (3:29)
10. You're Not Alone (3:27)

musicinas:

Laurence Jones: guitar-vocals
Jack Alexander Timmis: bass
Ash Sheeran: drums