© Rootsville.eu

Lynn Miles (Can)
tiltle: Tumble Weedy World
music: Singer-songwriter
release date: april 7, 2023
label: True North Records
promotion: G Promo PR (Geraint and Deb Jones)
info artist: Lynn Miles

© Rootsville 2023


Lynn Miles heeft haar reputatie verdiend als een van Canada's meest formidabele songwriters, die meer dan 900 nummers hebben geschreven en 15 albums hebben uitgebracht over haar opmerkelijke carrière. Ze heeft meerdere Juno Awards gewonnen Canadeese Folk Music AwardFolk Music Award, Folk Music Award had twee albums verkozen tot nummer 1 door lezers van Penguin Eggs magazine, en liet haar liedjes coveren door een groot aantal artiesten, waaronder Claire Lynch op haar Grammy-genomineerde album Noord voor Zuid. Ze is een producer, professor en spreker in het openbaar, een toonbeeld van uitmuntendheid in alles wat ze doet. Je zou kunnen zeggen dat ze betrouwbaar is. Tumble Weed yWorld gaat echter over onbetrouwbaarheid. Over wankel situaties. Over een tijd waarin overal scheuren in beginnen te komen.

Dit zijn nummers die komen op een moment dat de wereldwijde instabiliteit oplichtte de kwetsbaarheid van persoonlijke relaties. Ze gaan over vergankelijkheid. Over onverenigbaarheid (Night Owl) . Over links (‘Johnny Without June’) En over het vertrek (‘Hide Your Heart’). Over hatelijke eindes (‘All Bitter Never Sweet’). Over hoe die eindes zijn nooit glashelder, over de complicaties van spijt. Het zijn liedjes over het navigeren door de hindernissen van het leven, over het ontwijken van tumbleweeds, over het verlaten van vastgelopen situaties. Op het eerste gezicht zijn het kwetsende liedjes over twee mensen die dingen niet kunnen laten werken.

'Tumble Weedy World' sprankelt, zoals we van Lynn Miles gewend zijn, vanaf het begin af te maken. Haar emotionele, empathische zang is gesitueerd in bluegrass-stijl arrangementen met knipogen naar pop en country. Omringd door eersteklas instrumentalisten, blijft de stem van Miles altijd centraal en draagt hij elke tekst met zich mee adembenemende helderheid en hartverscheurende emotie, waaruit haar talent als zangeres blijkt en songwriter. Als spreker en schrijver in het openbaar spreekt Lynn Miles in de muziek over psychische problemen community. Ze gaf een presentatie over muzikanten en geestelijke gezondheid op de 2019 Folk Alliance Internationale conferentie. Ze heeft meer dan $ 10.000 opgehaald voor goede doelen. Haar single “Wat If You Were a Refugee” zamelt geld in voor instanties die migranten helpen.

tracks:

1. Night Owl (4:20)
2. Hwy 105 (3:46)
3. Cold Cold Moon (5:12)
4. Johnny Without June (4:09)
5. Hide Your Heart (2:24)
6. Sorry’s Just Not Good Enough (3:15)
7. Palomino (3:34)
8. All Bitter Never Sweet (2.17)
9. Moody (3:47)
10. Gold in the Middle (3:57)