© Rootsville.eu

Maddy Vogler (US)
tiltle: While We Have Time
music: Jazz
release date: september 15, 2023
label: Origin Records
info artist: Maddie Vogler
promotion: Kari-On Productions (Kari Gaffney)

© Rootsville 2023


Vogler, een erkend figuur in de muziekscene van Chicago, is niet alleen een veelgevraagd artiest, maar ook een Luminarts Jazz Fellow bij de gewaardeerde Luminarts Cultural Foundation. Vogler heeft haar bachelor en master in muziekeducatie afgerond aan de Universiteit van Illinois in Urbana-Champaign onder de deskundige begeleiding van Tito Carrillo en Chip McNeill en deelt momenteel haar kennis en passie voor muziek als docent aan de Stevenson High School in Lincolnshire, IL.

In 'While We Have Time' neemt Vogler haar luisteraars mee op een gevoelvolle reis door het alledaagse, waarbij ze de subtiele maar diepgaande schoonheden verkent die in de alledaagsheid van het dagelijks leven liggen. Het album is een ambitieuze onderneming, met de talenten van opmerkelijke muzikanten uit Chicago, zoals Tito Carrillo op trompet, Matt Gold op gitaar, Jake Shapiro op piano, Sam Peters op bas en Neil Hemphill op drums.

De negen originele nummers, elk zorgvuldig gecomponeerd door Vogler zelf, weergalmen met ritmische vitaliteit en melodieuze aantrekkingskracht, en verankeren zich in moderne jazz terwijl ze een verhaal vertellen over haar relatie met haar Cubaanse afkomst. 'While We Have Time' is een bewijs van Vogler's gave voor het vertellen van verhalen door middel van geluid, waarbij elk nummer licht werpt op verschillende aspecten van het leven en identiteit.

Het gelijknamige nummer van het album, "While We Have Time", dient als een aangrijpende reflectie op de vergankelijkheid van tijd, en spoort luisteraars aan om het meeste uit hun toegewezen tijd te halen. Nummers als "Ropa Vieja" en "The Need to Be" onderzoeken hoe familiale en culturele factoren onze identiteit bepalen en de manier waarop we het leven doorkruisen.

Door een vleugje visuele aantrekkingskracht aan het album toe te voegen, heeft de beroemde beeldend kunstenaar uit Chicago, Diana Cisneros, de albumillustraties geconceptualiseerd die het thema van generatievrouwelijkheid onderstrepen. Het vangt prachtig de handen van Vogler's allochtone grootmoeders, versierd met ringen die ooit toebehoorden aan hun moeders, waardoor de essentie van het album tot leven komt.

tracks:

1. The Need To Be 5:04 (Maddie Vogler)
2. Corridors 7:39 (Maddie Vogler)
3. Ropa Vieja 7:07 (Maddie Vogler)
4. Industrielle 7:40 (Maddie Vogler)
5. While We Have Time 4:51 (Maddie Vogler)
6. Hymn for August 1:47 (Maddie Vogler)
7. Between Wakefulness and Sleep 5:04 (Maddie Vogler)
8. Sunday Colors 6:08 (Maddie Vogler)
9. Check Engine Light 5:13 (Maddie Vogler)