© Rootsville.eu

Malcolm Holcombe (US)
tiltle: Bits & Pieces
music: Singer-songwriter
release date: february 12, 2022
label: Proper Music
promotion: G Promo PR (Geraint and Deb Jones)
info artist: Malcolm Holcombe

© Rootsville 2023


Malcolm Holcombe is een overlever. Meest recent, is Malcolm Holcombe een kanker overlevende, dus het is een echte geschenk om dit te hebben, zijn 18e album met briljante vignetten en expressief muzikaliteit. Kort na zijn diagnose in 2022 besloten hij en Jared Tyler Jared Tyler Jared Tyler om laat deze nummers opnemen, alleen zij tweeën, niet wetend wat de toekomst zal zijn voor hen in petto. Voor muzikanten kan het leven geven aan nieuwe nummers net zo belangrijk zijn als de meest basale behoeften van het leven. Als er een compleet album uit kan komen, des te beter.

Hij is ook een overlevende van andere worstelingen: degenen die het leven eisen van mensen die de helft van hem zijn leeftijd. Er zijn degenen die zichzelf hebben toegebracht, en degenen die ons zijn aangedaan door, nou ja, de onvoorspelbare wereld die hij beschrijft, ongefilterd. Hebzucht, haat, onverklaarbaar onrechtvaardigheid... Malcolm helpt ons met ze te worstelen, zoals hij misschien al een paar keer heeft gedaan levens nu. Zoals hij zingt in ‘Fill These Shoes’: “Mensen worden vermoord voor geen reden. Sommigen geven hun leven op zodat anderen blijven ademen. Door dit alles zijn we gezegend om hem in ons midden te hebben.

Jared Tyler is, zoals RB Morris hem noemde, de muzikale schaduw van Malcolm: capabel om te anticiperen op zijn volgende zetten, te voorspellen wat wanneer nodig is en precies de juiste verfraaiing en ruggengraat te bieden harmonieën, gitaren, mandola, dobro, banjo, enz. Laat dit voor ons allemaal een herinnering zijn om diegenen te waarderen en te steunen die zo goed uitblinken in het ondersteunen van onze favoriete headliners, maar krijgen zelden de eer die ze verdienen.) Jared produceerde ook dit album, samen met Brian Brinkerhoff . Je kunt volledig in de muzikale geest van de grote Malcolm Holcombe kruipen, maar Jared komt zo dichtbij als iemand ooit zou kunnen.

Laat me een deel daarvan nog een keer herhalen: niemand kan volledig in de muzikale geest van de grote Malcolm Holcombe kruipen. Jij kan onthoud zijn teksten, je kunt getuige zijn van het ontzag en de kracht en transcendente ervaring van zijn live optredens, maar jij nog steeds niet helemaal zeker zijn dat je precies ziet wat hij ziet. En dat is slechts een van zijn vele eigenschappen. Een Dat
heeft misschien tijdgenoten gemaakt als Emmylou Harris, Lucinda Williams, Steve & Justin Townes Earle en Iris DeMent fans van hem.

Ja, hij is een favoriet onder veel songwriters in Nashville en daarbuiten. Maar voor degenen onder ons die in West-Noord wonen Carolina, hij is onze vriend en buurman die anderen schenkt wanneer hij maar kan, en maakt deel uit van een ongelooflijk vruchtbare lokale muziekscene. Geboren in Weaverville (1955) en woonachtig in Swannanoa, twee kleine steden buiten Asheville, bracht hij een
een beetje tijd in Nashville gewoond, een plaat van een groot label gemaakt die lang niet genoeg aandacht kreeg die het verdiende, wat alleen maar bevestigde dat zijn ware thuis 'hier in de buurt' is. Hij en Jared kozen Asheville's moederkerk van muziekstudio's, Echo Mountain, om deze op te nemen.

Van zijn frequente bezoeken aan het nabijgelegen WNCW, voor enkele van de meest unieke live-interviews ooit hebben we geleerd te luisteren naar zijn vele klompjes wijsheid die hij ons spontaan zal meedelen: spreekwoorden die je nooit wist, of uitspraken die hij schijnbaar zomaar uit het niets had bedacht. “Malcolmismen”, noemen we ze. Zie hem live, inclusief zijn velen Shed laat video's zien (ondanks kankerbehandelingen) die velen van ons hebben geholpen om door de pandemie heen te komen, en jij ook hoor ze tussen de nummers door. En natuurlijk Bits and Pieces van zijn liedjes zijn ook malcolmismen.

 

tracks:

1. Bits & Pieces (2:31)
2. Fill Those Shoes (5:01)
3. Hard Luck City (2:19)
4. The Wind Doesn’t Know You (2:42)
5. Conscience of Man (3:31)
6. Ev’ry Soul is There (3:21)
7. Happy Wonderland (3:27)
8. Another Sweet Deal (2:41)
9. Bootstraps (2:51)
10. Eye of a Needle (4:45)
11. Rubbin’ Elbows (2:43)
12. I’ve Been There (2:10)
13. Bring to Fly (3:33)