© Rootsville.eu

Marc Ciprut (US)
tiltle: Blue House
music: Jazz
release date: may 26, 2023
label: White Label
info artist: Marc Ciprut
promotion: Kari-On Productions (Kari Gaffney)

© Rootsville 2023


Marc Ciprut is een gitarist/songwriter/producer uit New York. Zijn muziek wordt beïnvloed door de vele verschillende muzikanten waarnaar hij opgroeide. Iedereen, van Jimi Hendrix, Wes Montgomery, George Benson en Grant Green tot Stevie Wonder, The Beatles, Led Zeppelin en Donny Hathaway. Zijn muziek weerspiegelt deze invloeden op zijn eigen unieke manier. Het is een mix van Blues, Fusion en Jazz.

Zijn nieuwste project is een showcase van zowel zijn eclectische gitaarspel als zijn unieke songwriting. Het is een perfecte samensmelting van de muziek die hem heeft beïnvloed om samen te komen om zijn eigen stem te creëren. Het bevat enkele van de beste muzikanten ter wereld, Jimmy Haslip en James Genus (bas), Scott Kinsey, Jon Cowherd, Jeremy Manasia, Etienne Lytle (keyboards), Tommi Rautiainen (drums) en Steven Santoro (zang). Het album bestaat uit zeven instrumentale nummers en twee nummers met zang met Steven Santoro. De nummers zijn allemaal origineel behalve "Cissy Strut" van The Meters. De twee vocale nummers zijn geschreven in samenwerking met Steven Santoro.

In Marc's vroege jaren trad hij op en nam hij op in New York met iedereen, van Joss Stone en The Baha Men tot Lenny White en Kenwood Denard. De afgelopen jaren heeft hij zijn aandacht gericht op het schrijven en produceren van muziek voor zichzelf en voor diverse andere artiesten.

tracks:

1. Roll It Out 4:15 
2. Jack Be Nimble 4:38
3. Shaggy 4:00
4. Closer 4:18
5. Smooth 6:09
6. Greasy Weasel 5:36
7. Take A Cip 4:46
8. Cissy Strut 4:00
9. Kiss You Again 3:27