© Rootsville.eu

Mario Rossi (Bra)
tiltle: Smoke Burst
music: Blues
release date: july 16, 2023
info artist: Mario Rossi
promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

© Rootsville 2023

 

Mario Rossi is een Braziliaanse gitarist en zanger uit São Bernardo do Campo (staat São Paulo/Brazilië). Hij maakt vorderingen in de muziek sinds 2004, toen hij 18 jaar oud was en zijn livedebuut maakte. Tegenwoordig behandelt hij als een zelfverzekerde speler riffs, licks en melodieën met respect en wijsheid. Hij weet waar hij heen wil! De gitarist/zanger begon zijn reis met het verbeteren van zijn vaardigheden als coverartiest. Klassieke nummers als 'Key to the Highway' of Guitar Slim's 'The Things That I Used to Do' waren enkele pareltjes in zijn concerten. Daarnaast speelde hij Elmore James, B.B. King, Peter Green, Johnny Winter, Eric Clapton, en ook Ray Charles's 'Come Back Baby' of Peter Green's 'Fallin' Apart'.

Mario Rossi had twee unieke ervaringen: in 2013 en vervolgens in 2015 trad hij toe tot de band die de Amerikaanse bluesman John Primer begeleidde in Brazilië. Ze speelden in steden in het zuiden en zuidoosten van het land, waaronder een live optreden in de tv-show Noite com Danilo Gentili, vertoond door de zender SBT – een van de grootste tv-zenders in Brazilië. De uiteindelijke balans van dat alles bracht een permanent kader. In de VS toerde Mario Rossi de afgelopen jaren. Hij jamde met leden van de NY Blues Hall of Fame en speelde live gitaar in de Red Lion Club (Greenwich Village) met een aantal goede: David Bennett Cohen (keyboards, Country Joe & The Fish), Arthur Nielson (gitaar, Cyndi Lauper/Shemekia Copeland), Sonny Hudson (mondharmonica) en Mike Muller (bas, Albert King, Luther Allison, The Pretenders en The Ramones).

Sindsdien heeft Mario blues geschreven en opgenomen waarin de vintage is verwerkt klanken en stilistische tradities van klassieke blues, evenals de rock-edge klanken van hem eigen jeugd in Brazilië. Het resultaat is lovende kritieken van bluesblogs tot metal tijdschriften. In de VS wint Mario Rossi aan bekendheid. Dit nieuwe album met acht originele nummers zal zijn groeiende fanbase zeker uitbreiden. Smoke Burst legt het beste vast van zijn ruige maar vloeiende gitaarwerk en de
grommende intensiteit van zijn strakke, virtuoze band.


tracks:

1. Smoke/Burst 5:46
2. Leavin’ for a Walk 3:40
3. It Means Blues (Feat. Lu Vitti) 6:12
4. There’s no Hope for Willie Brown (Feat. Steve Bell) 3:09
5. Don’t Tell Me What to Do 3:59
6. Jammin’ for Jimi 3:30
7. Expensive Instinct 3:59
8. Cold Lonely Nights 6:44