© Rootsville.eu

Mean Mary (US)
tiltle: I'd Rather Be Merry
music: Singer-songwriter
release date:december 01, 2023
label: Woodrock Records
promotion: G Promo PR (Geraint and Deb Jones)
info artist: Mean Mary

© Rootsville 2023


Toen Mary vier jaar oud was, verhuisde haar familie van het zonnige Florida naar Noord-Minnesota, vlakbij de Canadese grens. om het ruig te maken in de wildernis. Ze woonden in een tent gebouwd van een rol Visqueen, terwijl ze een blokhut bouwden met alleen een stuk visqueen bijl, handzagen en de bomen eromheen. Ze kookten hun eten op een kampvuur en haalden hun water uit een diep gat ze hadden gegraven en 's nachts gelezen bij het noorderlicht dat door de heldere muren van hun plastic tent scheen.

Mary's oudste broer, Jim, die net bij de marine was gekomen, stuurde de familie een gitaar en een verzamelband met liedjes Leuk gevonden. Met een cassettespeler op batterijen luisterde het gezin naar de muziek van Hank Williams Jr. en Dolly Parton. Het Het duurde niet lang voordat Mary de liederen zong en alle instrumenten uitsprak. Haar talent zien, mama en Mijn vader kocht gitaarboeken en mijn moeder begon Mary en haar broers en zussen gitaar te leren spelen. Maria en haar broer Frank (de 2 jongste van 6) waren de twee die van muziek een carrière zouden maken.

Mary leerde muziek lezen voordat ze woorden kon lezen en was een officiële singer/songwriter voordat ze begon haar eerste dag op de kleuterschool. Met de hulp van haar moeder schreef ze haar themalied ‘Mean Mary from Alabam’ (Mary werd officieel geboren in Genève, Alabama). De pers heeft haar onmiddellijk met dit handvat gedoopt, en dat is ook zo geweest Gemene Mary sindsdien.
Tegenwoordig produceert ze muziek, produceert ze video's (haar YouTube-video's zijn meer dan 33 miljoen keer bekeken), en toert uitgebreid in de VS en daarbuiten, schrijft ze samen met haar moeder, Jean James, boeken (hun mysterieroman, Wherefore Art Jij, Jane, won de eerste plaats bij de Reader’s Favorite International Book Awards), en Mary is een onderschrijvende artiest voor Deering Banjo's. De Deering's noemden haar hun Goodtime Ambassador, en Janet Deering beschrijft haar banjo spelen terwijl ze haar ‘rillingen’ bezorgde. Mary is net zo veelzijdig op gitaar, viool en acht andere instrumenten en staat bekend als een energieke artiest met razendsnelle vingers en een onmiskenbaar vocaal geluid... en als een songwriter die floreert over verscheidenheid en ongebruikelijke onderwerpen.

Mean Mary’s allereerste kerstalbum, I’d Rather Be Merry, is een vrolijk geheel mix van originele en traditionele vakantiemelodieën. Het album met twaalf nummers bevat 3 gloednieuwe, originele nummers, plus haar eerder uitgebrachte 2008 vakantie origineel ‘Ding Dong Day’.

I’d Liever Be Merry was een verrassingsproject tussen vorig jaar release, Portrait of a Woman, Part 1, en haar aankomende album, Woman Creature: Portrait of a Woman, Part 2 (nu gepland voor release in juli 2024). Het doel van Mary was om daar een leuk, relaxed vakantiealbum van te maken kenmerkte de muziekstijl die zij en haar broer, Frank, als kinderen speelden. “Om eerlijk te zijn, zou ik liever vrolijk zijn” is de slogan uit het titelnummer van het album, een toneelstuk over hun namen en het hoofdthema van het album.

Dit wordt het 19e album van Mary, te beginnen met haar eerste album (via cassettebandje) op zevenjarige leeftijd. Ondanks haar veel opnames, ze belooft dat dit haar vrolijkste tot nu toe zal zijn!

tracks:

1. I Saw Three Ships (3:40)
2. Cardboard Box (4:31)
3. Jingle Bells (3:23)
4. Snowy (3:39)
5. Deck the Halls (3:11)
6. I’d Rather Be Merry (4:52)
7. The Holly and the Ivy (3:30)
8. O Holy Night (3.36)
9. God Rest Ye Merry Gentlemen (3:27)
10. Here We Come a-Caroling (2:58)
11. It Came Upon a Midnight Clear (4:28)
12. Ding Dong Day (3:53)