© Rootsville.eu

Michael Jerome Browne (Can)
tiltle: Gettin' Together
music: Singer-songwriter - Folk
release date: may 12, 2023
label: Borealis Records / Stony Plain Records
promotion: G Promo PR (Geraint and Deb Jones)
info artist: Michael Jerome Browne

© Rootsville 2023


Drievoudig Canadian Folk Music Award-winnaar (Traditional Singer, 2015; Solo Artist, 2012 & 2008), ontvanger van de Blues With A Feeling Award bij de Maple Blues Awards 2020 (met 35 nominaties sinds 1999), vijfvoudig genomineerd voor een Juno Award in de categorieën Roots/Traditional en Blues, Kerrville (Texas) New Folk Finalist -- Michael Jerome Browne is een multi-instrumentalist, een songwriter en een levende encyclopedie van Amerikaanse Roots-muziek. Na drie jaar sporadisch optreden, gaat Michael weer op pad zal zijn nieuwe album Gettin' Together uitbrengen in mei 2023. Hij reisde naar verschillende plaatsen om op te nemen met oude en nieuwe vrienden: Harrison Kennedy, Mary Flower, Eric Bibb, John Sebastian, Colin Linden, J.J. Milteau en vele anderen. Samenkomen met deze geweldige muzikanten in de studio was zeer therapeutisch.

Of hij nu een slide over zijn resonatorgitaar laat glijden, waardoor een intense stemming met zijn tremolo 12-snarige gitaar, of "hammering the claw" op zijn kalebasbanjo, Michaels passie en virtuositeit schijnt altijd door. In de ware traditie van volksmuziek inspireren zijn uitvoeringen ons om de onderlinge verbanden tussen de vele culturen en invloeden die hebben geleid tot American Roots Music. Evangelie, Blues, Old-Time, Country, Soul en Cajun, verwacht dit alles en meer te horen van een artiest die een street-smart archivaris en een absolute schat.

Michael, geboren in South Bend, Indiana, is de zoon van professoren Engels wiens liefde voor muziek en poëzie hen inspireerde om hun negenjarige zoon mee te nemen naar de grote jazz-, blues- en folkclubs in hun geadopteerde thuisland Montreal. Tegen de leeftijd van op zijn veertiende was MJB al een vaste klant in de levendige folk- en koffiehuisscene en voegde hij banjo, viool en muziek toe mandoline tot zijn meesterlijke beheersing van alle soorten gitaren en mondharmonica.
De muzikant van een muzikant, wanneer hij zijn eigen materiaal niet uitvoert, is hij een veelgevraagde back-up en opname andere artiesten, met name Eric Bibb, wiens voor een Grammy genomineerde cd "Migration Blues" uit 2017 hij co-produceerde, speelde en zong verder.

tracks:

1. Monday Morning Blues (4:32)
2. Shake ’Em On Down (3:23)
3. I’ve Got The Big River Blues (2:58)
4. Coffee Blues (3:48)
5. Ham Hound Crave (3:54)
6. Please Help (3:52)
7. Fixin’ To Die Blues (3:54)
8. Reverend Strut (3.56)
9. Married Man Blues (4:51)
10. Black Dog Blues (3:24)
11. Six Weeks Old Blues (3:20)
12. Wisecrack (2:50)
13. Diamond Joe (2:32)
14. Living With The Blues (2:50)