© Rootsville.eu

Michael Constantino (US)
tiltle: The Song Inside The Tune
music: Jazz
release date: june 9, 2023
info artist: Michael Constantino
promotion: Kari-On Productions (Kari Gaffney)

© Rootsville 2023


Pianist Michael Costantino studeerde aan de Berklee School of Music in Boston als ontvanger van de Downbeat Magazine Scholarship (1964-1968). Hij studeerde bij vooraanstaande musici als Keith Jarrett, Charlie Banacos, Madame Chaloff en Jesse Green. Costantino trad op in de Verenigde Staten en in het buitenland als sideman en dirigent. Ook te zien op televisie en liveshows. Onder hen zijn: The Mike Douglas Show, The Don Ho Show, The Al Harrington Show (bekend van Hawaii Five-O), The Dick Jensen Show en verschillende off-Broadway musicals – Oh Calcutta en Hair als pianist, arrangeur en dirigent .

Bovendien opende Costantino met Ralph Graham en Easy Pieces Band voor opmerkelijke artiesten als Earth, Wind and Fire, Richard Pryor, Coasters, Robert Kline, Esther Phillips, Etta James, Martha Reeves, Sha Na Na en the Persuasions.

The Song Inside the Tune is een verzameling van goedgekozen standaarden, populaire klassieke deuntjes uit tv- en popidiomen, en zelfs een deuntje van Beethoven dat opnieuw is verbeeld tot een prachtige ballad met tedere buiging door Harvie S. De verfijning en behendigheid waarin Costantino elk deuntje vertolkt wordt zeker weerspiegeld in de kern van elke selectie. Zijn jaren op de muziektent achtervolgen de hoeken van elk nummer, buigen het met schoonheid terwijl elke gekozen noot bedachtzaam in dienst staat van de muziek, terwijl hij de melodische structuur van elk nummer uitbreidt en verkent voor een zeer luisterbare ervaring.

Vergezeld door twee volmaakte veteranen verleent Harvie S op bas zijn empathische en reactieve basondersteuning terwijl drummer Thierry Arpino bovenop een drumfamilie staat die vier generaties omvat. Zijn vader, de beroemde Andre Arpino, liet hem op driejarige leeftijd kennismaken met de drums, bloeit door een geïnspireerde en opmerkzame benadering die bijdraagt aan de algehele zwier van het album.

tracks:

1.Yesterdays 5:42 (Jerome Kern)
2.Speak Softly, Love 4:59 (Nino Rota “Theme from The Godfather)
3.Just The Two Of Us 5:02 (Bill Withers)
4.Beautiful 9:12 (Linda Perry)
5.Satin Doll 5:48 (Strayhorn/Ellington)
6.Pathetique 6:29 (Beethoven)
7.What’ll I Do 8:50 (Irving Berlin)
8.Last Dance 9:22 (Paul Jabara)
9.Speak Softly, Love 6:00 (Bonus Track “Extended Version”)