© Rootsville.eu

Mick Kolassa (US)
tiltle:Wooden Music
music: Blues
label: Endless Blues Records
release date: july 01, 2023
info artist: Mick Kolassa
promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

© Rootsville 2023


"Michissippi Mick" Kolassa woont in Memphis, maar werd geboren in Michigan en woonde bijna 30 jaar in Mississippi, waar hij zijn bijnaam kreeg. Hij speelt al jaren blues in solo- en duo-akoestische formaten en met zijn bands. Mick trad op in legendarische bluespodia zoals Ground Zero, The Rum Boogie Café, Biscuits and Blues, Martha's Midway Tavern, The Bradfordville Blues Club, Darwin's, Blind Willie's, Underground 119, The Capitol Oyster Bar, het National Blues Museum en vele andere meer. Hij trad ook op op meerdere bluesfestivals in Noord-Amerika en Europa.

Bij het maken van dit album wilde Mick de nummers echt maken, niet alleen spelen. We wisten vanaf het begin dat dit weer een volledig akoestisch album zou worden, door ervoor te kiezen ons te beperken tot alleen akoestische instrumenten, zorgde dit voor een coole creativiteit. We wilden echt laten zien dat een akoestisch album net zo groots en vol kan klinken als een album met de typische elektrische instrumenten - akoestisch zijn betekent niet dat het schaars hoeft te zijn (niet dat daar iets mis mee is).

Mick is gezegend met geweldige muzikale vrienden, en velen sloten zich bij hem aan op dit album. Natuurlijk kwam Jeff Jensen aan boord, zowel als producer als als eerste gitarist. Tom Lonardo en Carl Casperson, die hun magie aan "They Call Me Uncle Mick" toevoegden, zorgden voor een ijzersterke ritmesectie die alles bij elkaar hield. Doug MacLeod bracht ook zijn speciale magie naar de twee nummers die het album openen en Eric Hughes was natuurlijk een kritisch onderdeel van het team. Eric is de enige muzikant (behalve Mick) die op elk van Mick's albums heeft gespeeld - het zou geen Mick-album zijn zonder Eric!

Dit album belicht ook de vaardigheden van twee andere harpspelers, en dat hebben ze echt waargemaakt! Bob Corritore en Mick hadden het vaak over samenwerken en dit album bood de kans. Je zult zien dat Bob echt heeft gepresteerd. De andere harpspeler is Vince Johnson, die niet algemeen bekend is buiten Beale Street, maar dat zeker wel moet zijn – en je zult het ermee eens zijn als je hoort wat hij deed.

Tas Cru en Mick hebben al vaker samengewerkt en Tas zorgt voor een prachtige gitaarpartij bij het nummer Memphis Wood. Tas heeft het vermogen om zichzelf in het nummer te plaatsen en eraan te werken om het beter te maken, en dat is precies wat hij deed! Een andere oude vriend, Libby Rae Watson, was de ENIGE persoon die Mick met hem wilde vergezellen op de zang voor het nummer "Baby Took A Limo to Memphis" - niet alleen vanwege haar vocale talent (wat geweldig is), maar ook vanwege haar houding, die paste het nummer perfect, zoals je zult zien.

De overgebleven gasten hebben met Mick aan verschillende projecten gewerkt en hebben het altijd beter gemaakt. Reba Russell en Susan Marshall zijn bekend en gerespecteerd in de muziekwereld, en als je niet weet wie ze zijn, moet je ze echt eens proberen! Wat ze aan het nummer "Hurt People Hurt People" hebben toegevoegd, is gewoon verbluffend.

tracks:

1 Educated By the Blues
2 You Gotta Pay the Price
3 Keep Your Sugar Out of My Grits
4 Baby Took a Limo to Memphis
5 If I Told You
6 Hurt People
7 Memphis Wood
8 If Life Was Fair
9 Over My Shoulder
10 One Hit Wonder
11 Gas Station Sushi