© Rootsville.eu

Mick Kolassa (US)
tiltle: Essentially Noty Serious
music: Blues
release date: 2023
info artist: Mick Kolassa

© Rootsville 2023


“Michissippi Mick” Kolassa woont in Memphis, maar werd geboren in Michigan en woonde bijna 30 jaar in Mississippi, waar hij zijn bijnaam kreeg. Hij speelt al jaren blues in solo- en duo-akoestische formaten en met zijn bands. Mick heeft opgetreden in legendarische blueslocaties zoals Ground Zero, The Rum Boogie Café, Biscuits and Blues, Martha's Midway Tavern, The Bradfordville Blues Club, Darwin's, Blind Willie's, Underground 119, The Capitol Oyster Bar, het National Blues Museum en vele meer. Hij heeft ook opgetreden op meerdere bluesfestivals in Noord-Amerika en Europa.

Elk van Mick's albums heeft aanzienlijke airplay- en radio-hitlijstposities gekregen en ze bevatten allemaal verschillende bluesstijlen. In plaats van binnen één enkel bluesgenre te blijven, houdt Mick van alle bluesstijlen en viert hij deze, en vindt hij het ook heerlijk om de blues te vinden die verborgen is in liedjes van andere genres, liedjes te ‘bluesificeren’ en te doen wat hij ‘onthullingen’ noemt. Mick kan 4 verschillende ‘smaken’ blues aanbieden aan een publiek.

Zijn akoestische soloshows bevatten Delta- en Piedmont-blues, evenals een aantal verrassende folkbluesmelodieën. Met zijn Endless Blues Band levert Mick moderne Mississippi, Memphis en Chicago Blues, met een vleugje rock. Voor een ander gevoel werkt Mick samen met Memphis-gitarist Mario Monterosso Mario om klassieke ‘old school’-blues te leveren met een jazzinvloed in de stijlen van T-Bone Walker, Louis Jordan en Lowell Fulson. Mick levert ook een soulvolle bluesshow op smaak gebracht met een beetje rock door samen te werken met Mississippi Bluesman Dexter Allen. Ongeacht de locatie en configuratie levert Mick levendige en geanimeerde optredens, waardoor de fans zich vermaken terwijl ze naar hem luisteren terwijl hij zijn Free-Range Blues speelt.


tracks:

1. WPD (3:21)
2. I'm Getting Late (2:53)
3. My Hurry Done Broke (3:46)
4. Whiskey In The Mornin' (5:33)
5. Text Me Baby (3:28)
6. If I Ain't Fishin' (4:44)
7. Walkin' (Dead) Blues (3:53)
8. If You Can't Be Good (2:38)
9. How Much Can I Pay You (4:05)
10. My Woman She's So Mean (4:11)
11. Bless His Heart (2:28)
12. Touching Bass (3:22)