© Rootsville.eu

Mick Kolassa (US)
tiltle: Slow Blues Essentials
music: Blues
release date: 2023
info artist: Mick Kolassa

© Rootsville 2023


Naar de vele albums luisteren van Mick Kolassa werkt onthaastend. Daardoor kunnen liefhebbers van Jeff Jensen ook nog eens een glimp opvangen van hun idool want Jeff is zoals op de laatse albums van Michissippi Mick steeds prominent aanwezig. Nu is zijn laatste 'Blues Essentials' te verkrijgen.

"Michissippi Mick" Kolassa woont in Memphis, maar werd geboren in Michigan en woonde bijna 30 jaar in Mississippi, waar hij zijn bijnaam kreeg. Hij speelt al jaren blues in solo- en duo-akoestische formaten en met zijn bands. Mick trad op in legendarische bluespodia zoals Ground Zero, The Rum Boogie Café, Biscuits and Blues, Martha's Midway Tavern, The Bradfordville Blues Club, Darwin's, Blind Willie's, Underground 119, The Capitol Oyster Bar, het National Blues Museum en vele andere meer. Hij trad ook op op meerdere bluesfestivals in Noord-Amerika en Europa.

Elk van Mick's albums heeft aanzienlijke airplay- en radio-hitlijsten gekregen en ze bevatten allemaal verschillende bluesstijlen. In plaats van binnen een enkel genre van blues te blijven, houdt en viert Mick alle stijlen van blues, en vindt hij het ook heerlijk om de blues te vinden die verborgen is in liedjes van andere genres, liedjes "bluesificeren" en doen wat hij "onthult" noemt. Mick kan 4 verschillende "smaken" blues aanbieden aan een publiek.

Zijn solo-akoestische shows bevatten Delta- en Piemonte-blues, evenals een aantal verrassende folkbluesmelodieën. Met zijn Endless Blues Band levert Mick moderne Mississippi, Memphis en Chicago Blues, met een vleugje Rock. Voor een ander gevoel werkt Mick samen met Memphis-gitarist Mario Monterosso Mario om klassieke "old school" blues met een jazzinvloed te leveren in de stijlen van T-Bone Walker, Louis Jordan en Lowell Fulson. Mick levert ook een soulvolle bluesshow op smaak gebracht met een beetje rock door samen te werken met Mississippi Bluesman Dexter Allen.

Ongeacht de locatie en configuratie, Mick levert levendige en geanimeerde optredens, en zorgt ervoor dat de fans zich vermaken als ze luisteren naar hem terwijl hij zijn Free-Range Blues speelt.

tracks:

01. Baby’s Got Another Lover (Feat. Jeff Jensen) (7:25)
02. Nothing Left To Lose (5:24)
03. A Good Day For The Blues (Feat. David Dunavent & Jeff Jensen) (4:43)
04. Slow And Easy Love (5:24)
05. It Hurts To Let You Go (5:59)
06. Trying Not To Let The Darkness In (4:17)
07. Take Me Away (4:52)
08. Love Ain't Supposed To Make You Cry (Feat. Mario Monterosso) (4:48)
09. Pieces Of My Past (6:22)
10. American Intervention (3:31)
11. Pullin' Me Down (4:57)
12. Left Too Soon (5:40)