© Rootsville.eu

Mike Guldin & Rollin' & Tumblin' (US)
tiltle: The Franklin Sessions
music: Blues
release date: june 16, 2023
label: Blue Heart Records
promotion: Blind Raccoon (Betsy Brown)
info artist: Mike Guldin

© Rootsville 2023


The Franklin Sessions is ontstaan uit de wens om terug te keren naar een meer organische benadering van opnemen. Alle ritmetracks zijn in één take live in de studio geknipt. Kevin McKendree stelde een geweldige band samen: Yates McKendree op drums, David Santos op bas, James Pennebaker op gitaar en Kevin op toetsen voor de sessie en we knipten 4 nummers. Ik was zo blij met het geluid, de sfeer en de begeleiding van Kevin dat ik mijn Rollin' & Tumblin' Bandleden Bill Sharrow, Billy Wear en Tim Hooper meenam naar The Rock House en 9 nummers opnam gedurende twee dagen met Kevin die zich bij ons voegde op toetsen. Deze opnames vangen de essentie van Rollin' & Tumblin' en we hopen dat je het begrijpt!

Bucks County-gitarist, Mike Guldin, leeft volgens het profetische woord van het Wille Nelson-nummer 'The The Life I Love Is Making Music with my Friends,', sinds een tiener een zessnarige slinger en leidend zijn band, Rollin' & Tumblin', al meer dan twintig jaar.

Zijn vijfde album, The Franklin Sessions, zijn elf nieuwe nummers opgenomen in The Rock House in Franklin TN, eigendom van en beheerd door Grammy-winnende muzikant en producer, Kevin McKendree. Het paar bracht Guldin's bandleden binnen en een bijeenkomst van speciale vrienden om de negen originelen en drie covers vast te leggen. De spelers omvatten Kevin McKendree, James Pennebaker, David Santos, Yates McKendree, Tim Hooper, Bill Sharrow, Billy Wear, Mikey Junior, Su Teears, samen met de Philadelphia Funk Authority Horns - Dale Gerheart, Kyle Hummel, Neil Wetzel, Andrew Kowal - met achtergrondzang van The McCrary-zusters.

Het jonge fenomeen Yates McKendree levert de beat en zijn vader, Kevin, legt de beat neer barrelhouse-piano op de eerste twaalf maat "Franklin Shuffle." De bemanning geeft Howlin 'Wolf's 'Killin' Floor', de volledige Rollin' & Tumblin'-behandeling, die de bluesstandaard uitrekt zoals de Allman Brothers in de Fillmore. Guldin en The McCrary Sisters nemen ons mee naar de kerk over het evangelie aangewakkerd pleidooi voor welwillende hoop "The Right Thing" met Yates op lapsteel. Guldin biedt wat gratis advies over een stiekeme tweedelijns beat van Billy Wear op de gekruide New Orleans "Sometimes You Gotta Roll The Dice", en hij ruilt hete licks met de jonge McKendree op de
Chicago Blues-prototype "Blow Wind Blow".

De ritmesectie swingt flink mee met de Authority Hoorns die kleur geven aan de sentimentele Retro Soul-ballad 'Prisoner Of Love'. Guldin prijst de charmes van zijn dame tijdens de Texas shuffle, "Smokin' Woman" en krachtpatser zanger Su Teears voegt zich bij hem voor het door hoorn aangedreven duet "Two Hearts", wat meer Philly Soul toevoegt de mix. Het vaudeville-nummer in bluesstijl, "Sad And Lonely", is een pittige zwerftocht ala Trouble In Verstand. Guldin demonstreert zijn scherpe tong en snelle humor op het zwierige 'Gettin' Over You Is Werk over mij heen. De albumfinale, "Divin 'Duck Blues", rockt hard op een stuwende baslijn van Bill Sharrow en Mikey Junior voegen hete bluesharp toe aan de jammende kijk op de geliefde Sleepy De klassieker van John Estes.
e Franklin Sessions waren naar verluidt een korte affaire met de tracking gedaan in slechts een paar dagen, maar ze dragen enkele goede vruchten in de oogst.

 

tracks:

01 The Franklin Shuffle
02 Killin' Floor
03 The Right Thing
04 Sometimes You Gotta Roll the Dice
05 Blow Wind Blow
06 Prisoner of Love
07 Smokin' Woman
08 Two Hearts
09 Sad and Lonely
10 Gettin' Over You is Workin' Over Me
11 Drivin' Duck Blues