© Rootsville.eu

Mizz Lowe (US)
tiltle: Classy Woman
music: Blues
release date: 2023
label: Mizz Lowe Records
info artist: Mizz Lowe
promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

© Rootsville 2023


Mizz Lowe werd geboren als Loretta Harris in Holmes County, Mississippi. Mizz Lowe groeide op in Greenwood, Mississippi en groeide op met zingen in haar kerk en school. Mizz Lowe was erg actief op haar school, met zingen, lid van de schoolband (fluit spelen), in het dansteam en een majorette. Mizz Lowe herinnert zich dat ze op de jonge leeftijd van zes op de hielen van haar moeder door het huis liep, zingend en dansend.

Mizz Lowe draagt haar liefde voor bluesmuziek over aan haar vader, die toen ze opgroeide een café had. Ze herinnert zich dat ze op de jukebox BB King, Denise LaSalle, Little Milton, Tyrone Davis, Johnnie Taylor, Fat Dominos en Bobby Rush hoorde, met wie ze nu toert als zijn persoonlijke assistent en hoofddanser, om er maar een paar te noemen. Mizz Lowe staat algemeen bekend om haar personage dat ze speelt als de ‘Young Hen’ voor het King of the Chittlin’ Circuit.

Deze 'Classy Woman' betekent haar debuut als artieste op het gebied van het uitbrengen van een album. Een album dat tot stand kwam door de sammenwerking met blues veteraan Bobby Rush. Net zoals sirenes de matrozen naar de rots oproepen, zal dat ook gebeuren luisteraars omarmen de Zijdeachtige, Gouden Rhapsody-stem van Mizz Lowe, terwijl ze verleidelijk flirt met elk genre muziek, bij elke noot, riff en run op haar debuut-cd “Classy Woman”.


tracks:

01. Honey Tree feat. Bobby Rush
02. Classy Woman feat. Bobby Rush
03. Hip Shakin Mama feat. Bobby Rush
04. Easy Baby
05. I Ain’t Givin Up My Love feat. Bobby Rush
06. Drink Drink
07. Take My Love feat. Bobby Rush
08. This Love
09. 4 Leaf Clover
10. Christmas Tears feat. Bobby Rush