© Rootsville.eu

Ms. Jody (US)
tiltle: A Night To Remember
music: Blues - Southern Soul
release date: 2023
info artist: Ms. Jody


© Rootsville 2023


Ms. Jody, een R&B-zangeres die haar eigen eigentijdse draai geeft aan klassieke zuidelijke soul, is een favoriet geworden in blues- en soulkringen vanwege haar vaak geestige liedjes die de waarheid spreken over het leven en de liefde. Mevrouw Jody is de artiestennaam van Joanne Vertie Delapaz, geboren in Chicago, Illinois op 10 november 1957. Toen Delapaz twee jaar oud was, verhuisde haar familie naar Bay Springs, Mississippi, waar ze nog steeds woont. Haar vader was dominee en ze groeide op met gospelmuziek. Delapaz zegt dat ze zo ver terug zingt als ze zich kan herinneren; toen ze opgroeide op het platteland, zong ze als kind voor de vogels en dieren, en in 1975 studeerde ze af om op te treden in de kerk van haar vader. Delapaz zong meer dan twee decennia in de kerk, maar na de dood van haar vader en het einde van haar eerste huwelijk stopte ze een tijdje met muziek.

In 2004 woonde Delapaz samen met haar broer een bluesshow bij met als headliner Denise LaSalle; Delapaz genoot van de show en ging geïnspireerd naar huis om het zingen van R&B eens te proberen. Nadat hij de kneepjes van het zingen had geleerd, sloot Delapaz vriendschap met de leden van een lokale R&B-groep genaamd Total Control. De muzikanten brachten Delapaz in contact met Morris J. Williams, een songwriter en producer die vaak samenwerkte met het Southern soullabel Ecko Records. Met de hulp van Williams maakte Delapaz haar eerste demo-opnames en ging toen langs bij het kantoor van Ecko Records om ze een kopie te geven. De medewerkers van Ecko besloten al snel dat Delapaz precies het soort artiest was waarnaar ze op zoek waren, en sloten een deal met haar.

Door de artiestennaam mevrouw Jody aan te nemen, werd haar eerste album, You're My Angel, in maart 2006 uitgebracht door Ecko, en haar tweede, What You Gonna Do When the Rent Is Due?, kwam in november uit. Mevrouw Jody's sexy, streetwise stijl leverde haar een aanhang op onder fans van Southern soul en blues, en ze nam veel op en bracht tussen 2006 en 2016 tien originele albums uit voor Ecko. Mevrouw Jody had ook een druk schema als live-artiest en speelde in clubs. en festivaldata in het zuiden en westen, af en toe vertakkend voor optredens in Californië en het middenwesten. In 2017 keerde de hardwerkende mevrouw Jody terug met het album I Got the Feeling, terwijl ze regelmatig voor haar fans bleef spelen.

tracks:

01. Good Man (3:36)
02. I'm Gonna Ride That Black Horse (3:56)
03. Southern Soul Bounce (4:42)
04. If He Don't Wanna Love You (4:23)
05. Get It! Get It!, Pt. 2 (4:30)
06. The Best Cat Won (4:27)
07. Let's Party Right (A Night To Remember) (4:32)
08. Mr. Beast Master (4:41)
09. Burger King (4:06)
10. I Still Love You (5:59)
11. I'd Rather Wait Till He's Hittin' It (4:13)