© Rootsville.eu

Nalani Rothrock (US)
tiltle:The Rockhouse Sessions
music: Blues - Rhythm 'n Blues - Soul
release date: 2020
label: Jolani Music Group
promotion: Michelle Castiglia (Mail)
info artist: Nalani Rothrock


© Rootsville 2023


Deze 'The Rockhouse Sessions' van Nalani Rothrock werd vorig jaar al uitgegeven in haar land en vind nu ook zijn weg richting Europa. Eerder, in 2021 kwam er ook een EP op de markt maar diverse ontwikkelingen stonden eerder in haar weg. Nalani's stem is mooi, tijdloos, elegant, soulvol en warm. En de symbiotische manier waarop Josh Nalani begeleidt, complementeert en versterkt haar teksten. Alsof hij aan elk woord hangt.

Rothrock en haar co-schrijver en partner Joshua Lamkin maakten al snel kennis met Grammy-winnende producer Kevin McKendree, eigenaar van The Rock House studio in Franklin, buiten Nashville. De naamgever van haar nieuwste album, de studio van McKendree, is cruciaal geweest in haar overgangstijdperk van muziek.

The Rock House Sessions demonstreert het vermogen van Rothrock om de luisteraar te laten zwijmelen en ze elke noot op haar te laten anticiperen. Ze is een unieke muzikale kracht in de Nashville-scene, en eerlijk gezegd een verademing. Door de onvoorspelbaarheid van relaties en de innerlijke onrust die onvermijdelijk gepaard gaat met zaken van het hart vast te leggen, vertelt elk nummer op het album een deel van de emotionele ervaring.

Vanaf de eerste elektrische gitaarnoten die leiden naar de soulvolle zwaai van "Every Time I Close My Eyes", verspilt het debuutalbum van Nalani Rothrock, The Rock House Sessions, de luisteraar in een mum van tijd. Boordevol diepgeworteld hart en ziel, Rothrock's 9-track plaat levert een scala aan gevoelens, pakkende knallers, anthemische meezingers, en ze doet het allemaal met een moeiteloze touch.

De inwoonster van Tampa Bay maakt gebruik van bergbewegende vocalen met een R&B-flair en een aantal subtiele jazzy ondertonen, zoals te zien is in het tweede nummer, "Fool For You", dat in april als single uitkwam. Ter vergelijking: de sombere maar toch jazzy groove van "Midnight" vertolkt de uitdaging van het missen van je geliefde na een breuk. Maar het zijn niet allemaal jazzy soulvolle groovers op het hele album. Het zevende nummer, "Goodbye", biedt een meer teder en balladachtig gevoel, waarbij de pijn van liefdesverdriet wordt gezongen over zachte gitaar en piano.

Het afsluitende nummer, “Hey Little Bird”, wijkt af van het overkoepelende thema en gaat niet expliciet over de liefde. Terwijl ze nadenkt over tekenen die ze misschien van bovenaf ziet, zingt Rothrock met een toon vol hoop en optimisme in het aangezicht van de toekomst. Het is een helder en feel-good nummer met een opvallende slide-gitaar die het album subtiel afrondt.

tracks:

01. Everytime I Close My Eyes
02. Fool for You
03. Just Before I Go
04. Hold On
05. How Long
06. Midnight
07. Goodbye
08. Try
09. Hey Little Bird